• narumon
    #150
    "Azt nem mondom, hogy ténylegesen rosszabbak az Apple termékek statisztikái, mint más termékeké (bár tény, hogy nem sok más terméknél lehetett olyat olvasni, hogy a termék felrobbant vagy kigyulladt egyértelmű túlhevülés miatt)."

    Dehogynem. Az olyan eszközök amikben akkumulátorok vannak ott bizony előfordul. Szerintem inkább nem tudsz olyan céget mondani ahol nem volt még ilyen. (A lufifújás szintje persze teljesen más)

    "de igazából összehasonlításkor nem találtam olyan tényezőt, ami indokolná az árát meg a nagy reklámját."

    Ezt a reklám dumát én soha nem értettem. A csapból is Samsung reklám folyik, szerintem 2x annyit tolják az arcodba mint az apple terméket, mégis az apple reklám zavar mindenkit, ami leginkább az elégedett fogyasztókból áll, akik meg vannak elégedve a termékkel és ajánlják ismerősöknek. Az összehasonlításban meg valószínűleg az jön elő, hogy kinek mi a fontos; én kb 10 féle tabletet teszteltem hosszabb rövidebb ideig. Volt ezek közt márkás, kínai, Magyarországon beszerezhető és csak külföldről rendelhető is. Az én tapasztalatom az, hogy ami megközelíti az ipadot minőségben, használhatóságban, az bizony egy fikarcnyit sem olcsóbb. Persze nekem is vannak barátaim akik 40.000Ft-os kínai csodát használnak, mert elég arra amire használják, meg nyilván egy csomó kompromisszum nem zavarja őket, de egyikük sem akarja soha megmagyarázni, hogy az a kütyü jobb mint az ipad vagy ha lenne pénze akkor nem az ipadot választaná inkább.

    "Összegezve a dolgot: sok új infót megtudtam ugyan az iPad-ról, de még mindig annyi negatívumot látok, hogy nem látom megalapozottnak azt a hatalmas rajongótábort, akik annyira szeretik az Apple termékeit."

    Én továbbra is fenntartom, hogy ez azért van mert
    1, neked nem fontosak az "apró" részletek (az összes olcsó tablet, egy egyszerű TN Film LCD-vel készül amit össze sem lehet hasonlítani az IPS panellal vagy a Samung féle SAMOLED kijelzővel, az összes olcsó tablet örül ha 3-4 órát bírja mondjuk filmnézéssel, az összes olcsó tablet megfekszik ha egy modern játékot akarsz játszani rajta, az összes olcsó tablet viszonyítási súlya lényegesen nagyobb mint a csúcs kategóriáé, és ezeket tudnám még hosszan sorolni - ha ezek neked nem lényegesek akkor nyilván nem is éri meg a 2x - 3x árat egy ipad. Ha viszont ezek lényegesek, sőőőőt ezek az alap dolgok akkor meg nincs is nagyon konkurenciája max a Galaxy Tab.
    2, pénz kérdés mert nem azt mondom, hogy nincs pénzed (mielőtt rámsütnéd), hanem neked mondjuk lehet, hogy nem ér plusz pénzt az amiben az apple lényegesen jobb.