Engem csak az zavart, hogy úgy is égig lehet vinni, ráadásul viszonylag rövid idő alatt, hogy az emberkék elkezdenek hullani körülöttünk mint legyek, ha csak a fő küldikre koncentrálunk. A gond az, hogy 3/4 részig végig játszottam a játékot, mire leeset, hogy én is ezt csinálom.:D
Egyszerűen olyan mint egy lüke japán horror szerep/kalandjáték, ahol összefüggés nélkül kell dolgokat csinálni, walkthrough nélkül csak nézel, hogy mik vannak.
A gond inkább az, hogy a bolygós mellékküldetések annyiban kimerülnek, hogy a kisrakétát végigviszed a csillagtérképen, meg szkennelgetsz, amíg meg kapod az ikont, és esetleg menekülsz a hajókűrt hangú gonosz polipűrhajók elöl ha felébresztted őket. Tiszta ovi.
A Citadellásaknál meg te vagy a postás, mint amikor általános iskolás koromban az Adrienn, meg a Klári összevesztek és én vittem köztük a kockásfüzetből kitépett lapra írt üziket. Ez meg tiszta dedó.
Ja a lődözés részek is jók lennének talán, ha nem mindent egyetlen gombbal kéne csinálni (futás/ugrás/fedezékbe bújás/tárgyaktiválás). Mert nem is csak az a gond, hogy pont nem azt csinálja, amit akarok, hanem nem csinál SEMMIT, csak meghal, ha kap két combosabb lövést!!!
Aztán kb 15 éve már biztos kitalálták ilyen TPS jellegű játékoknál, hogy ha olyan helyre akarok célozni ahol a karakter kitakarná, akkor átlátszóvá válik. Itt meg bámulhatom Shepard szép hátát, vagy bicepszét, esetleg a kis buksiját.
Ja meg EDI is rittig oda dobja a saját alteregóját, ahol én vagyok, ami miatt aztán jobbára engem lőnek, szintén kitakarja az ellenfelet.
Szal ebbe a játékba kb 3-4 hónap tesztelés még benne lett volna, ahhoz, hogy rendesen működjön. Nem rossz, de messze nem az a szint, mint az előző részek, hogy visszatöltés nélkül meg lehetett csinálni, és elégedett voltál, mert minden úgy zajlott ahogy gondoltad.