• Daffit
    Nem tudom ki vagy, de azért jobban meggondolhatnád miket írsz:
    "Ezer és 1x olvastam régen ilyen hozzászólásokat akkor is amikor az Intel kijött az első 2magos procijával." Csak azt felejtetted el, hogy mikor az Intel kijött gyakorlatilag alig volt program és OP rendszer ami ki tudta használni, csak a professzionális felhasználásban. Kellett vagy két év mire elértük azt, hogy átbillent a mérleg nyelve a több szálat kezelő programok felé (nem vagyok benne biztos, hogy átbillent). Hasonló a helyzet itt is, csak azért már tanultak a gyártók és programozók, valószínűleg hamarabb fog bekövetkezni a fordulat.
    "Megveszi most a legújabbat és az még évek múlva is jól teljesíthet." Ez nem logikus és legfőképp nem pénztárca kímélő. Miért vegyek meg most drágán csúcsmodellt, mikor csak fél-egy év múlva tudom kihasználni a képességét? Ennyi idő alatt eshet annyit az ára, hogy akár a feléért is meg lehet venni.

Azt fogadja el mindenki, hogy a csúcsgépek ebben az iparágban mindig hamarabb fognak kijönni, mint az azokat kihasználó alkalmazások.

Egy régi Nokia 3210-ben 32MHz-es proci volt, mégis lehetett vele telefonálni. Azért nem árt elgondolkozni, hogy miért kell 4x1,5-1,8GHz-es proci, ha ilyen kevés is elegendő az alapfunkciókhoz. Ami kihasználja ezt a sebességet max a játékok, de pl. én nem játszok mobilon, illetve a Sudokuhoz biztos nem kell :D

(Kerestem statisztikát is, hogy a mobil programok (a tableteket is ide sorolták) hány százaléka használja ki a több processzort és egy nem megbízhatót találtam: 18%; ezeknek a programoknak a többsége ráadásul nem hétköznapi felhasználásra készült. Nem biztos, hogy hiteles az adat.)

písz