• KopaszIsten
  #18
  Ó te traktorok zetorja! Ó te őstraktor! Áruld már el mi a film mondanivalója! Régen láttam már a filmet, és nem rémlik annyira a mondanivaló.
  Azért éreztem magam megszólítva, és azért az ironikus bevezető, mert pont leszarom, hogy egy filmnek van-e mondanivalója, és hogy mennyire a valóságtól elrugaszkodott (mint a legtöbb akciófilm). Én szórakozni ülök be egy filmre, nem bölcsességet magamra szedni. Utóbbira ott az élet. Én kikapcsolódni akarok, és csak 1 dolog érdekel: hogy film közben jól szórakozok-e. Ha igen, akkor semmi más nem érdekel. Ha pedig nem, akkor lehet annak a filmnek kurva jó mondanivalója... Művész filmet nézzen az, akinek bejön.
  Pl. az Avatárnak átjött a mondanivalója, és\de nem azért tetszett, hanem a gyönyörű látványért, és a lélegzetelállító sztoriért.

  És végül a lényeg. Amiért tollat (billentyűzetet) ragadtam. Ha bölcs lennél, és nem egy beképzelt majom, aki lefikázza a többieket, akkor megtanultál volna szerénynek is lenni, és nem leugatni másokat. Amiket és ahogy írsz, attól nem hogy több, de sokkal kevesebb leszel, és vedd figyelembe, hogy van aki szórakozni ül be egy filmre, és nem a mondanivalót keresi...

  Uff én beszéltem.

  Ui: Ha a CSI mondanivalója az, hogy szart sem ér az emberélet, és beküldik a halálba őket megdögleni, akkor az átjött, de nem ez a lényeg egy filmben, hanem hogy jól szórakozz. (Emellett még az összefogást tudom megemlíteni az ellenség ellen. Mondom jópár éve láttam már a filmet.) A művészfilmek szólnak a mondanivalóról, és semmi másról. Na azok dög unalmasak is. Igen, számomra. Nem zavar ha más azt szereti, mert mi közöm hozzá, de ne fikázzuk már a másikat kérem!
  Köszönöm a figyelmet!