-
Ez így igaz. Szerintem sincs sok helye a repülőknek. Azért gondoljunk csak bele egy vadásznak a fordulási köre több kilométeres is lehet amihez még elég is lenne a pálya de ha hozzáállítják a légvédelmet akkor az lenne, hogy kezdő helyről leszeded a szerencsétlen helit is vagy a vadászok lennének hallhatatlanok mert nincs ellenük légvédelem. Pont jól el vannak találva a távolságok, sebzések nem kellenek ide vadászok.
Ami nekem tetszett az a logisztikai része teljesen életszerű. Hiába nyomsz hatalmas támadást ha nem tudod üzemanyaggal és lőszerrel feltölteni időben a járműveidet akkor korán kifullad a támadás és ott fogsz állni egy helyben ha meg tudod bénítani az ellenfél utánpótlását akkor könnyedén nyerni tudsz. Másik a felderítés. Itt hatványozottan fontos, hogy legyen felderítőd nem csak azért mert akkor nem tudod merre jár az ellen hanem mert könnyedén rajtadütnek mondjuk egy erdőből. Viszont ha nem vigyázol rájuk akkor hamar elveszted a csatát minden egységnek megvan a max limite, hogy mennyit hívhatsz le belőle minél erősebb annál kevesebbet és annál többe kerül.
Rengeteg egység van. Mikor beléptem hirtelen nem is tudtam mit kezdeni a bőség zavarával. A fejlesztést nem úgy kell elképzelni, hogy itt egy tank és rakjunk rá nagyobb ágyút hanem rendes altípusok vannak amik eltérnek egymástól. Sokszor az unlockolt harci jármű teljesen más feladatkörben bevethető mint az egyel korábbi típus. Pl: Jobb gyalogság ellen míg a másik páncélosok ellen de az sem jó stratégia ha mindenből a legjobbat akarja bevetni mert a legnagyobb helit is le tudja szedni a gyalogsági légvédelem mondjuk 1 erdőből. Amit Porta is ír, hogy itt nem kő papír olló van. Tank is visszalő a helire ha az túl közel jön (persze csak ha olyan típus amin van a tornyon nehézgéppuska) nem beszélve arról, hogy a heliket logisztikailag nehezebb is fenntartani, ütőképesek de csak rövid ideig és csak okosan bevetve aztán ki kell vonni őket újratöltésre.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom! Aki szereti az igazi stratégiai játékot.