• gforce9
    Az én meglátásom az (mármint ha számít valamit a meglátásom), hogy a win-eknek 2 nagy kerékkötője van. Egyrészt mindenféle hardver bekerül alá, jó is, rossz is. Az IOS-alá pedig fix hardver megy. Az előbbinél sokkal több a hibalahetőség. A másik kínja a win-nek a 3. féltől származó szoftverek tömkelege, amelyeknek a felét idióták írják. Nyilván ilyenek IOS-re is vannak, csak kisebb arányban. :) Az IOS számszerűen kevesebb gondot okoz, de ez inkább annak köszönhető szerintem, hogy a HW fix és a szoftverekben sincs akkora káosz, mint win alatt. Én úgy látom, hogy hasonló szoftverezettség mellett (mindkét rendszeren csak a szükkséges dolgok vannak fenn) mindkettő egyformán stabil és használható rendszer. Sajnos a win alatt futó programok szemetelése elképesztő méreteket öltött. Egy daemon tools is addig jutott, hogy kb 6 helyen akar az oprendszerbe és a böngészőbe beletúrni. A többi win-es szoftver hasonlóképp. Úgy vettem észre ez IOS-alatt visszafogottabb. Én ebben, illetve a fix hardverben látom az okét annak, hogy kevesebb a gondod vele.