• narumon
    #371
    "Emellett a sok hardverre fejlesztés is egy faszság, a PC egy platform, amit úgy hívnak, hogy DirectX. A hardverrel baszódás a driverek, és így a hardvergyártók feladata. A játékok a DirectX utasításkészletét használják, nem közvetlenül a hardvert vezérlik."

    Ahan szóval te azt állítod akkor, hogy tök mindegy a grafikus motor meg minden, mert így is úgyis ugyanazt és ugyanúgy tudják. Jó nagy tévedésben vagy. Egy-egy feladatot ugyanis számtalan módon el lehet érni de, hogy elsőre és másodikra sem fogod a legjobb úton abban biztos vagyok. Azonkívül a kártyák másban és másban jók. Az egyiknek tökéletesen megfelel ha egy adott úton programozod a másik már szaggat ugyanott, mert nem erre van felkészítve és fordítva.

    "Azóta ez a kifogás egy kurvanagy parasztvakítás."

    Akkor beszélned kéne néhány játékfejlesztővel esetleg.

    "Így nehéz lesz beszélgetni, mert nekem meg a Mass Effect 1 volt kritikán aluli, (Terep2 2007-ben, na ne vicceljünk már!) úgyhogy le is szartam a többi részét is."

    Hát így nehezen beszélünk, kihagytad minden idők egyik legjobb játékát mert nem tetszett a kinézete. Látod ez a nagy különbség közöttünk. Én nem játszottam Crysissel mert az első fél óra után szétuntam hiába nézett ki jól, te nem játszol a Mass Effectel mert bár hiába jó játék szerinted nem néz ki jól.

    "Te minden faszságot benyalsz, amit érdekből hazudnak a pofádba?"

    Igen, valószínűleg a barátaim érdekből hazudnak a pofámba. Nem tudom hány barátod játékfejlesztő de esetleg beszélgess velük akkor. Sőt nem tudom hány barátod programozó nekem elég komoly cégeknél vannak programozó barátaim és még ott is hónapokat baszakodnak optimalizálással pedig szerinted kiadja a procinak az utasítást oszt kész.

    "De mondj már konkrét példát is!"

    Nem tudok fejből, a kedvedért most nem nézek utána, de találkoztam már jópár ilyennel. Nagy csodák nincsenek néhány grafikus motort használ nagyon sok cég - elég ha megnézed a játékfelhozatalt.

    "Egyáltalán nem a fejlesztőkkel van bajom, hanem a Sonyval meg a Microsofttal, ők azok, akik visszafognak az iparban _mindenkit_."

    Mé? Puskával állnak mögöttük?