• narumon
    "Ne haragudj, de ez már a kötözködés kategória."

Szerintem is :)

"Egy jó hifi mire kell? Hogy kiváló hangminőségben lehessen vele zenét hallgatni, esetleg valamilyen eszközt rákötve lehessen erősítőként használni. Aki egy hifit vesz, az tudja a korlátait, hiszen célirányos dologra készülnek a készülékek. Arra meg azért kíváncsi lennék, hogy mivel is lehet célirányosan kiváltani egy hifit, mert nem nagyon tudok olyan terméket, amivel egy hifi minden tudási kiváltható."

A hifit pont azért hoztam fel példának mert kb ugyanaz az analógia. Azaz ha én csak jó minőségben akarok zenét hallgatni (tablet) akkor elég egy jó sztereo hifi, de házimozizni (PC) nem fogok tudni rajta. Nem tudom érted-e mit akarok mondani. Házimozi erősítőben fel kell menni 2-3 millió forintig, hogy találj olyat ami sztereóban úgy szól mint egy 200-300e forintos sztereo erősítő. Csak, hogy engem nem érdekel a házimozi - sztereóra meg jobb a sztereo erősítő így ezt veszem. Lásd; notebookon sokkal több mindent lehet csinálni, de ha én nem csinálom ezeket a dolgokat rajta akkor nem boldogít, hogy sokkal jobban lehet vele CAD-ezni (mondtam valamit), mint egy tableten ha én csak facebookozomm, skypeolok, emailezek és SEMMI TÖBB!

"Valóban, elismerem, a súly dolgában egy tablet messze veri a netbook-okat, átlagosan kb. feleakkora súlyt képviselnek, mint azok. De a súly ugye nem feltétlenül minden."

Részemről az egyik legfontosabb dolog. Már leírtam mire használom a tabletet; többek között este ágyban email és OLVASÁS. Kényelmesen tudom fogni a kezemben mint egy könyvet. A notimat sehogy nem tudom kényelmesen fogni a kezemben, tehát nem boldogít, hogy mellette CAD-ezhetnék is a notival ha én könyvet akarok olvasni este az ágyban.
    Megint megkérdezem, hogy érted-e mit akarok mondani?

"hogy könnyebben bővíthető."

Megint az én egyéni szociális problémám de soha nem bővítettem még notit. Megvettem használtam mondjuk 3 évig, utána eladás és új vétele.

"Jó példa erre, hogy több tabletnél panaszkodnak a belső WiFi egység problémáira (nehéz jelfelismerés, alacsony térerő,"

Én a tabletes forumokban is le szoktam írni, hogy aki azt hiszi, hogy lényegesen olcsóbban tud ipad minőséget venni az téved. Rengeteg kínai és egyéb tabletet próbáltam, amelyik olcsóbb az ipadnál az lényegesen szarabb is. Ezekkel én nem is akarok foglalkozni.

"kátyú kátyú hátán, még a busz is ugrál elég rendesen egyes szakaszokon, ez pedig komoly problémát jelent egy érintőképernyős eszköz használatánál. Mert ugye fő példának a hordozhatóságot említed, és ugye sokan főleg utazás közben használnák ezeket a gépeket... "

Erre már válaszoltam; rendszeresen használom vonaton, repülőn, autóbuszon, soha nem volt gondom a használhatósággal. Bár lehet, hogy csak kifogtam a jó utakat. (vagy megint nem egy kínai gagyit nyomkodtam).

"akkor egyből előkerül, mire is használják sokan a notit / netbook-ot: JÁTÉKRA. A játékon ne a kártyajátékokat vagy a grafika nélküli"

No most belegondolva gyakorlatilag egyetlen egy ilyen embert sem ismerek. Rengeteg barátomnak ismerősömnek van notija, de olyat aki azon akarna játszani nem nagyon ismerek.

"Itt egyből előjön egy komoly tablet hiányosság: nuku megfelelő kezelőeszköz (lsd egér vagy billentyűzet),"

Én ipadon stratégia játékkal játszok meg logikaival. Tökéletes a kezelhetősége, sem a bill sem az egér nem hiányzik. Szerintem az a gond, hogy te valami FPS játszó társaságból indulsz ki, de hidd el a világon a teljes fogyasztók számához viszonyítva ők nagyon nagyon kevesen vannak.

"De tovább megyek: elég ha valami komolyabb alkalmazást akarnak rajta használni, egyből előugrik a kötött hardver problémája is, esetlegesen kevés memória,"

Milyen komolyabba alkalmazást akar valaki tableten használni. És megint ne keverjük ide a 30e forintos kínai gagyikat mert elméletileg tisztában volt talán vele, hogy amennyit költ annyit kap. Ipadra ellenben rengeteg komoly alkalmazás elérhető és fut is tökéletesen. Nem nagyon van olyan dolog amire a tablet jól használható és ne lenne rá néhány jó alkalmazás a témában.

"legtöbb tablet Linux alapú (hiszen az Android is egyfajta Linux),"

Nem tudom, nálam a tablet továbbra is ipad, iOS virussal meg még nem találkoztam.

"hogy inkább netbook, vagy ha tablet volt a válasz és megkérdezgetem, miért, nem igazán tudták a dolgot megindokolni,"

Én megindokoltam neked párszor.

"Félreértés ne essék, mikor teszteltem egy ilyen készüléket, találtam nagyon jó dolgokat is rajta, amik valóban kiemelkedővé teszik a készülékeket."

Így van. Az ilyen jó dolgok nálam pl a könyvolvasó része, a műholdvevőmmel való teljes integráció, az erősítőm integrációja, a hibátlan email kezelő rendszere, a repülőn való filmnézés, a képkezelő része, és még sorolhatnám. Ezek mind olyan dolgok amik notebookon különböző okokból vagy el sem érhetőek vagy sokkal körülményesebben.

"Összesítve azonban a saját tesztemet és a felhasználók véleményét, az jött ki, hogy sokan (köztük én is) jóval többet vártak volna a géptől."

Ezt aláírom. Bár belegondolva nekem jelenleg az a barátom elégedetlen a tablettel akinek valami kínai van. nem is használja sűrűn, fent van a pollcon. Ipados ismerőseim viszont naponta használják megelégedéssel.