"Hogy mit értek a divattermék alatt? Egyszerű: minden olyan terméket, ami csak részlegesen vagy egyáltalán nem használható korlátlanul, bármely célra és mégis olyan termékek árának a többszörösébe kerül, amikkel pedig bármely cél megvalósítható."
Ez azért elég pongyola; nem hinném hogy egy jó hifi divattermék pedig a fenti kitételeknek megfelel, sztereo - tehát nem használható bármely célra mert házimozit nem tud, egy házimozi rendszer árának többszörösébe kerül tudás annak a negyede. Amire viszont valóban kell: HANG abban viszont bármilyen házimozit legyilkol.
Számtalan ilyen példát tudsz mondani még. Ide tartozik a tablet is, nem lehet rajta minden flikkflakkot megcsinálni amit viszont tud azt a legjobban tudja, és ha valakinek ez számít akkor nem érdekli, hogy notebookon még tudna mást is csinálni, ha ez teoretikus azaz soha nem használná arra. (Pont ugyanaz mint iphonenál a bluetooth - akinek bluetooth kell ne vegyen iphonet, én viszont soha az életemben nem használtam bluetoothot így semmilyen szinten nem szempont, hogy tudja-e vagy sem. Mint ahogy nem nézek otthon 3D szarokat így nem szempont, hogy egy tévé tud-e 3D-t vagy nem. Soroljam még?)
"Ugyanakkor a 12 cellás aksijával akár 10 órát is kibír, az aksi élettartama pedig átlagosan 2 év. Ez szerintem elég jó mük9dlsi idő minden szempontból."
Súlya meg többszöröse egy tabletének.
"Nos, ezeket egy normális netbook is meg tudja csinálni,"
Még mindig nem érted ugye? Nem az a kérdés, hogy az megtudja-e csinálni, hanem van-e előnye ezeknél a feladatoknál a rengeteg hátránya mellett?
"ráadásul az új procikkal a fogyasztásuk azoknak is elég szerény (pl. a Dell Insporin 1020 egy ULM alapú, dual magos procival lazán kibírja a 6 óra üzemidőt alapesetben, ez a vezetéknélküli eszközök használatával kb. 2,5-3 órára redukálódik). Szóval a kisebb fogyasztás egyből bukik a tableteknél."
He? 2,5-3 óra az neked jó? Ne viccelj már, egy ipad úgy megy 9 órát, hogy közben wifizel. 2,5-3 óra az egy akkora negatívum amitől már önmagában nem választanám azt a gépet.
"Meglepődnél, hogy egy átlagember mennyire ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, így pl. ahhoz, hogy a gépen ott legyen egy jól kezelhető klaviatúra."
Ennek mégis ellentmondanak az eladási trendek.
"Az egér sok szempontból valóban helyettesíthető az érintőképernyővel, de megjegyzem, nagyon sok alkalmazásnál hátrányos az egér hiánya (pl. játékoknál nem túl nyerő a dolog)."
Soha nem zavart még. Angry birds, passziánsz, mahjongg és társai tökéletesen játszhatóak egér nélkül, egy tableten meg ilyenekt játszik az ember fia/lánya.
"Mint írtam, ugyan lehet erre is egeret is és billentyűzetet is csatlakoztatni, de azért pl. utazás közben elég problémás a dolog."
Más malomban őrlünk. Eszembe sem jutna utazás közben egeret és billentyűzetet csatlakoztatni.
"Ráadásul külön problémát jelenthet az utazás közben a pontos irányítás a kijelzőn, ami megintcsak hátrányos egy átlagfelhasználó számára."
Soha nem okozott problémát és nem is tudok olyan embert akinek problémát okozott volna. Nem földúton zúznak az emberek 80-al általában utazás címén.
"Emiatt mondom azt, hogy egy hétköznapi ember nem tudja rendesen kihasználni."
Pedig folyamatosan nem érted meg a lényegét, és olyanok miatt állítod be kihasználhatatlannak ami nem is szempont ebben a kategóriában.
"legnagyobb jelenleg 4,8"-os kijelzőjű), de az ára akkor is sokak számára elérhetőbb, mint egy iPad-é."
Most akkor megmagyarázod, hogy azért adtak el belőle 50 milliót mert nincs rá pénzük ?? Nem is értem. Nyilván azért fogy mert van rá pénzük. Ha nem lenne, nem fogyna.
"Az pedig tévedés, hogy sokaknak van asztali gépük és egyéb eszközük is. Ez a tendencia már közel 2 éve megbukott, akkortájt, mikor kijöttek az első, olcsóbb de mégis erős notik. Ma már a noti + okosteló az általános, de sok esetben még okosteló sincs..."
És ezt most mire írod? Megint nem értem. Számtalan barátom van akinek nincs notebookja nem is hiányzik neki, de tényleg nem értem, hogy hogyan jön ez ide. Nekem iphone mellé van ipad, mindkettő másra van másra is használom.
"Neked bevált a tablet, olyan dolgokra használod, amiknél kielégíti az igényeidet. Én informatikusként úgy, hogy elég gyakran találkozom hétköznapi felhasználókkal azt látom, hogy kevesebben vannak azok, akik szerint bármire lehet használni."
NEM! NEM! NEM! Olvass figyelmesen. NEM LEHET BÁRMIRE HASZNÁLNI! Nem is állítottuk, hogy lehet. Sőt nem is felel meg mindenkinek, soha nem fog mindenki tabletet venni. Itt egyszerűen azt állítjuk, hogy NAGYON SOK embernek viszont ELÉG mert amire ő használna egy gépet azt tudja a tablet is. Kényelmesebben, gyorsabban, rugalmasabban. Neked lehet, hogy soha nem fog megfelelni, de ettől még nem kell azt állítani, hogy a többiek meg csak divatból vették. Én nem cserélném el notira, örülök, hogy a notebookot cseréltem el erre.
"Még kevesebben, akik ezt veszik inkább, mint a notebookot vagy a netbookot, mivel ad 1. nincs rá megfelelő keretük, ad 2. ha elkezdenek esetleg utána nézni, hogy milyen alkalmazások hogyan működnek, vagy nem is találnak megfelelő alkalmazást, vagy pedig túl szokatlannak, ezért nehézkesnek érzik a készülék kezelését."
Ha ez így van akkor miért egy olyan cikknél beszélgetünk ami tabletekről szól és abszolút tablet dominanciáról szól?
"És akkor mégegyszer: addig, míg sokan megveszik a tableteket, aztán nem tudják használni alkalmazások hiányában vagy a nehézkes kezelése miatt,"
De ezt csak TE állítod! Nekem rengeteg ismerősnek van tabletje és még egyiktől sem hallottam, hogy hiba lett volna megvenni. Pontosan tudták mit tud és mire szeretnék használni, és örülnek neki és ki is használják. Miért esik neked ezt nehezedre elhinni?
"addig én bizony ezt divatterméknek nevezem, hiszen bár megveszik, csak arra jó sokaknak, hogy elmondhatják, hogy lám, nekem ilyenem is van..."
Nem mondom, hogy nem létezik ilyen (de notisokból is találsz ilyet abban biztos vagyok), viszont én egyetlen egyet sem ismerek.