Nos, szerintem elsőnek szögezzük le: milyen speciális alkalmazási körhöz akarsz tablet-et használni?
Mert azt mondhatod, hogy hagyjuk a "felesleges" dumát, de én mint gyakorló informatikus nem igazán tudok olyan felhasználási környezetet mondani, ahol ne lehetne egy netbook-kal vagy egy laptop-pal megcsinálni azokat a feladatokat, amikre ma egy tablet-et használnak.
Nem elmaradott vagyok, de valljuk be, a tablet egyfajta divattermék, még nincs olyan alkalmazási környezete, amiben egyedi dolgokra képes. Ugyanakkor az egyedi kialakítása (vagy ha úgy tetszik, a hatalmas érintőképernyője) akadályozza rengeteg területen a felhasználását.
Nem azt mondom, hogy egyszer nem lesz vitathatatlanul helyettesíthetetlen a tablet, de ma még nem ezek az idők járnak, még nincs olyan környezet, ahol a tablett kiválthatatlan, sőt, tovább megyek, korlátok nélkül felhasználható eszköz lenne.
De ha te tudsz olyan felhasználási környezetet, aminél nem lehet kiváltani, illetve ahol minden feltételnek megfelel és problémamentesen lehet használni, akkor kíváncsian várom, hogy mi is lenne az.