• nlght
    #8
    A lényeg, hogy a mai gyerekeket (6-13 év) sokkal több káros infromáció éri, ami károsan befolyásolja a nevelésüket/fejlődésüket, mint a preinternet generációk esetében. Persze akik normális környezetben nőnek fel azok jobban védve vannak mentálisan, mint a zavaros nevelésben részesülők.

    "De ezektől sem lesz senki gyilkos."

    Örök vita a pszichológiában, hogy a génjeid és a nevelés milyen mértékben befolyásolja, hogy kivé válsz... úgyhogy ebbe most ne menjünk bele...

    De a faktorok összeadódnak, például talál egy portált ahol brutális állatkínzós videók vannak + fater alkoholista és veri + az anyja nem törődik vele + iskolában kiközösítik = a jövő sorozatgyilkosa (nem biztosan, de komoly esély van rá, hogy állatokon fogja kitölteni a dühét és lemásolja a netről a videókat, később ugyanezt embereken követi el). De ha nem találna az interneten videókat, amik ötletet adnának neki, akkor már is egy faktorral kevesebb lenne és kisebb eséllyel válna belőle sorozatgyilkossá. A sorozatgyilkos dolog mondjuk elég szélsőséges példa, de a lényeget remélem megérted belőle. Az internetes videókat meg be lehet helyettesíteni a híradóval is akár. Régen nézhető színvonalat képviselt az is, most meg felér egy horrorral, csak az hír ha valaki meghalt vagy erőszakos bűn áldozata lett.