• KopaszIsten
    #8
    Caro kedvéért kiegészítés a sötétanyag-antianyag fejtegetéshez. Bár nem engem szólítottál meg, de pl. én tudom, hogy a kettő nem ugyanaz.
    De. A sötétanyag létezése csak FELTÉTELEZÉS. A tudósok sem tudják, hogy létezik-e, és ha igen, akkor mi fán terem. Egyedül azt tudják, hogy ellentmondás van aközött, hogy a számításaik szerint a gravitációnak össze kellene rántania a galaxisokat, ehelyett egyre gyorsuló ütemben látszanak távolodni egymástól. És ezt az ellentmondást feloldandó találták ki előbb a sötét anyagot, majd mivel ez még kevésnek bizonyult a sötét energiát.
    A bevezetőt azért írtam, hogy láttassék, hogy a sötét anyag kapcsán a tudomány is sötétben tapogatózik.

    És akkor ennek kapcsán az ötletelés.
    Szóval egyenlőre egyáltalán nem tudjuk, hogy létezik-e sötét anyag, csak azt, hogy létezik VALAMI, ami úgy tűnik "taszítja" az anyagot a mélyűrben. Ugyanez az erő akár vonzhatja is az antianyagot, a műlyűrbe koncentrálva azt, amivel meg is lenne magyarázva az észlelt anyag-antianyag arány eltolódás.

    Mellesleg sötétanyag + sötétenergia = kb. 95%. A maradék 5% anyag stimmelni látszik az antianyagnál emlegetett 5%os anyaggal. :P ;)