• halgatyó
    #19
    Az életben TELJES BIZTONSÁG NINCS. Sem a közlekedésben, sem a munkavégzéskor. Valószínűségek vannak, és a megelőzésre szolgáló intézkedések, amelyeknek ÁRA VAN!

    Amikor egy intézkedést egy épeszű döntéshozó meghoz, akkor mérlegelnie kell (kellene!) nemcsak a baleset gyakoriságát és következményeit, HANEM AZ ELLENINTÉZKEDÉS ÁRÁT IS!

    Ez utóbbi az, amit nagyon elhanyagolnak. Persze ez nem őrajtuk csapódik le, és a más f**ával könnyű a csalánt verni, mint tudjuk.

    A többfajta lehetséges ellenintézkedés közül általában az autósokat legjobban sújtókat szokták kiagyalni, amit azután az iszlám jogrend normái szerinti büntetési tételekkel próbálnak betartatni.

    Egy aprócska számolás. Tegyük fel, hogy Magyarországon meghal évente 1000 ember közlekedési balesetben.
    Valamelyik részeges elvtárs (tegnal csalta meg a neje, most k***va dühöz és morózus) kitalál egy "ellenintézkedést", aminek a hatására A KEZDETI IDŐKBEN csökken a balesetek száma. (Ismétlem: csak a kezdeti időkben, aztán visszaáll)
    Mondjuk az 1000-ről 900-ra csökken a halottak száma.

    Igen ám, de az ellenintézkedésnek ÁRA VAN. Naponta 3 millió ember 20 perccel többet tölt el közlekedéssel (csak munkanapokra számoljunk, évente legyen 250 munkanap). Hány percet veszítenek? 3 millió ember szorozva 250 nappal szorozva 20perc/nap = összesen 1,5 milliárd perc.
    Mivel 1 év 525600 perc, és ha egy ember ÁTLAGOSAN még hátralévő ideje 35 év, akkor ez durván 18 millió perc.

    Az 1,5 milliárd perc 83 teljes átlagos még hátralévő életet jelent. Ez az egyik ára az "ellenintézkedésnek"

    Most itt nem számítottam azt, hogy egy ember IGAZI ÉLETE nem az alvásidő meg nem a házimunka, és többnyire nem is a munkahelyen töltött idő. Az IGAZI ÉLETE tehát nem 18 millió perc, hanem ennek a töredéke, vagyis ekkor nem 83 ember jön ki, hanem sokszorosa.

    Azt a kárt és egészségromlást sem számítottam, amennyit a forgalmi dugókba feleslegesen belekényszerített emberek idegessége, dühöngése jelent, életminőségben, stb. Cserébe a másik oldalon sem számoltam be pár dolgot.

    Nem a pontos számolás volt a lényeg, hanem a gondolatmenet. Hogy rövidebb legyek. A pontosabb tényeket mindenki saját maga is sorra tudja venni.