• halgatyó
  #14
  A cikkhez.
  A közlekedés egy igen sok elemből álló RENDSZER, amely elemek egymással (mindegyik mindegyikkel) kapcsolatban áll.
  Ráadásul ezek az elemek véletlenszerű viselkedést is mutatnak, illetve nem tipizálhatók. (a közlekedő emberek teljesen különböző mentalitásúak, és ugyanaz az ember is kelhet bal lábbal..)

  Az a baj ezekkel az automata autós kisérletekkel, hogy ennek a bonyolult rendszernek csak az egyik elemét akarják megváltoztatni. Abból pedig jó nem fog kisülni!

  Ahhoz, hogy ez az automatikus irányítás működjön, a teljes közlekedési hálózatot át kellene alakítani! Csak pár példa:

  -- Az építkezések után évekig "kintfelejtett" (pofátlan dögrohadék hanyagságból vagy még disznópofátlanabb szándékos trafipaxogatási tervekkel) 30-as, 40-es táblákat nagyon durva büntetések kiszabása mellett kellene levetetni!

  -- Általában is: a felesleges korlátozásokat kiagyalókat és elrendelőket legalább 50-szer akkora büntetésekkel kellene sújtani, mint a sok szemetet nem betartó autósokat!!!!!!!

  -- A vezetőnek lehetővé KELL tenni, hogy bármikor átvegye a vezetést az automatától. Nemcsak kiépített közúton mehet ugyanis az autó, hanem pl. két kukoricatábla közötti magán úton is, a földön.

  -- Továbbá, ha rablási szándékkal az autó elé áll mondjuk a Szögi Lajost meggyilkoló söpredék, én padlógázzal mennék keresztül rajtuk! Amennyiben az autó erre önállóan nem hajlandó, akkor ehhez hozzá kell igazítani a büntetési tételeket és a rendőrség kiérkezési sebességét!!!

  -- Igen kemény törvényi garanciákat KELL adni arra, hogy az emberek ("autósok") DÖNTÉSI SZABADSÁGÁNAK ELVONÁSÁVAL a szennyhatalom-maffia semmilyen módon nem élhet vissza!
  Hogy nem szórakozhatnak az emberek idejével, nem rendelhetik el egyetlen központi helyről, hogy "hát akkor szoktassuk át az autósokat a tömegnyomor-közlekedésre..." felkiáltással nem fogják néhány gombnyomással levenni az összes autó sebességét mondjuk 20km/órára... közben nagyokat röhögcsélve, hogy nézd csak, hogy belassultak... és az ablakon kinézve tényleg látszanak a csigalassan vánszorgó autók, bennük a dühtől vöröslő fejű utasok...

  -- Továbbá: az emberek (autósok) döntési szabadságának durva elvonását valamivel KOMPENZÁLNI kellene! Például a közlekedés sebességének a jelentős növelésével.
  (megjegyzem, hogy aki olvasta a múlt század második felében volt egy könyv, amelyben szerepeltek az "automata autópályák", szóval az ötlet nem új. Abból amit ott leírtak, nem lett semmi, de talán majd)