• zord01
    #13
    Nah kezdjük a bringás történettel, mert az nyomta fel az agyam leginkább. Hogy a csába tud egy BUSZ észrevétlenül eléd, melléd, mögéd "LOPAKODNI". Bammeg van annak hangja, főleg magyarnak, amit 10 évente szervizelnek, minden zörög rajta, búg a motor, meg a difi, és messziről megérzed ha jön, mert több olajat eszik mint benzin.
    Nem tom én 10 éve bringázom, volt hogy elég sokat, és tudom, hogy surmók az autósok, de még egyszer sem volt komolyabb gondom, mert baromira figyelek a környezetemre, még hátra is. Látom jön a busz, nem fogok elé tekeregni, mindent megteszek, hogy a lehető legakadálymentesebben el tudjon menni.
    Plusz mindig úgy közlekedek, hogy erősen tudatosul bennem, hogy ad egy én vagyok a kisebb, ad kettő a "testem a karosszéria része".

    Az is tény, hogy 10-15 éve még töbségében olyan emberek tekertek az utakon, akiknek volt arról fogalmuk mi a KRESZ, és tudatában voltak annak, hogy ha baj van, nekik lesz szarabb...
    Ma olyan emberek is felülnek, hogy VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ csak a hajam tépem, és nem mondok semmit, mert az országból is kitiltanak, nem csak a fórumról. Be mindenesetre sgghlye kamikázék az szent. És akkor még ő van felháborodva, ha majdnem elütik. Komolyan, áhhhh inkább hagyjuk, mielőtt felrobban a fejem.

    Amúgy félreértés ne essék, van ám sok hlye autód, gyalogos, motoros, és bringás is, és ezeknek (az idiotizmuson kívül) egy közös vonásuk van. Azt tanulták kiskorukban, hogy 1. halhatatlanok, 2. körülöttük forog a világ.

    Abban HumaMage kollégának igaza van, hogy a buszon a 150 ember nem azért fog elkésni, mert a busz kikerült egy balft, de attól már igen, hogyha a busz éppen nem kerüli ki a szerencsétlen bringást, és kivasalja, mint az abroszt. Mert akkor ugye forgalom leáll, rendőre, mentő tűzoltó, és még vagy 30 busz fog elakadni, nem beszélve a többi közelekdőről.


    Más. Miért kell megállítani egy ilyen autót? Persze, az igaz, hogy nem szabálytalankodik, de pl ha szökevényeket, vagy kábszert keresnek, engedtessék már meg, hogy a rendőrök kinthessenek bárkit a forgalomból. Vagy ahogy ClassicR nagyon jól látja, egy ilyen autót a legkönnyebb lenne a rendőrnek irányítania, megállítani.
    Lenne nála valami elektronikus kütyü, azt egy parancsot fellőne a kiválasztott autóra, azt kész. Rögtön tudná a kocsi, mikor kell megállni, bajra jobbra kanyarodni. Megkockáztatom, jobban, mint sok mai láma humán driver. Bevallom a rendőri karjeleket én sem vágom túlságosan. Szerencsére ők is tudják, hogy sok hozzám hasonló dinka van, és tudnak ők egyértelműek is lenni. :):(:)