okosan gyerekek#27
az utolsó mondatban hangzik el minden, amiért leírtad ezt a kommentet. de azért erre az inkább költői kérdésre azt válaszolnám, egyszerűen gazdaságossági okokból ésszerű. miért fizessek két eszközért, ha egy is el tudja végezni, amire NEKEM szükségem van.
egyébként én évek óta egy 100 gigás winchesterrel vagyok a laptopomon, nem mondom, hogy elég, tárhelyből sosem az. de meg vagyok vele. ezt pedig egy microSDXC kártya lassan közforgalomban is túlszárnyalja. számolj csak azzal, hogy két éven belül nem hiszem, hogy különösebb meglepetés lesz, ha van egy 1/4 terrás memóriakártyád. én azzal bőven ellennék. az írási olvasási sebesség ezeken a tárolókon már most gyorsabb, mint amit az én winchesterem produkál. 15-20 megabyte/mp nekem tökéletes. Az két perc alatt egy átlag filmet képes rátölteni, tehát ez nem lesz szűkkereszt metszet ha csak nincs egy 120-160 megabites interneted -- ilyenhez egyetemi kollégiumokban sem férsz hozzá. egy nagy felbontású filmet, mondjuk tízszer akkora fájlt is képes rámenteni 20 perc alatt. én emlékszem, a Nokia 95 8 gigásommal még anno kb. ennyi időbe telt, amíg egy sima filmet rámentettem, talán kicsivel tovább -- nem volt a világvége.
Akárhogyis, én azt gondolom, hogy ennek örülni lehet ez serkentő hatással lehet némileg a piacra és az, amiért egyáltalán üzleti tevékenységet folytathatnak, majd hatalmukat átörökölhetik generációkon át a privát szektorban egyének, legalább némileg értelemmel töltetik meg.