• MacropusRufus
    eltudod képzelni, hogy van az anyag tömeg nélkű és aztán jönn ez a bozon és tömeget ad neki? És azt, hogy?
    és ahhány atom van annyi bozon is volt? vagy ez a bozon 1 menetben mindennek tömeget adott? es ha igen akkor ő meg nem semmisűlt meg ez a művelet során, tehát tömeget ad de ő is megmaradt? ha meg megsemmisűl akkor több bozon van mint anyag?

véleményem szerint a gond ott van, hogy nem úgy működik a világegyetem ahhogy a tudósok elképzelték és most próbálják magyarázni, hogy miért nem.
    (olvastam már negatív tömeggel rendelkező anyagról is, ami szintén eléggé érdekes lehet).
    Fikciókra épéítenek kutatásokat. Pl. az ősrobbanáskor több energia keletkezett mint amennyiből anyag lett, tehát valahol még lennie kellanyagnak (sötét anyag).
    Bár azt, hogy miből vették az adatokat, hogy menyni energia szabadúlt... jó kérdés.
    Az egész tudomány kezd belefutni a fikciók és a feltevések világába sztem. Az elméleti fizikának ez a veszélye meg van és sztem a Higgs bozon pont ez: dög sok pénz beálldozása egy fikcióba. Olyan nincs, hogy nincs bizonyítva a bozon létezése.

Fénysebesség: gondolj bele, ha még is mérték a fénynél gyorsabban menő neutrinót... Einstein szerint nem lehet és az ő elméletére nagyon sok számolás épít. Azok mind hibásak, minden amiben a fény maximális túl nem léphető sebességnek van deffiniálva hibás és minden ebből következett dolog hibás.

Dehát ez csak egy vélemény ;)