• willcox
    #178
    "Az egész elmélkedő okoskodásod ott bukik, hogy működik a GPS. Mert a rendszerbe belekódolták azokat az általad hamisnak tartott einsteini elméleteket, amik szerinted nem is igazak. Márpedig ha a klasszikus fizikával számolna a rendszer, akkor kilométereket tévedne." - urban legend. Ezt te el is hiszed? Miért kéne kilométereket tévednie? Részleteznéd?

    "Leírtam, bár nem hiszem, hogy bármit is jelentene ez a számodra. Füleden be, füleden ki, és holnap megint ott fogsz tartani, hogy hülyeség a relativitás-elmélet. Pedig csak korlátolt vagy a befogadásához. A korlátolt szót nem sértésnek szánom, hanem annak a leírásához, hogy gátló folyamatok munkálkodnak benned a megértésé ellen." - Leírtam, bár nem hiszem, hogy bármit is jelentene ez a számodra. Füleden be, füleden ki, és holnap megint ott fogsz tartani, hogy igaz a relativitás-elmélet. Pedig csak korlátolt vagy a felismeréshez. A korlátolt szót nem sértésnek szánom, hanem annak a leírásához, hogy gátló folyamatok munkálkodnak benned a megértése ellen.

    "Nagyon könnyen elmélkedsz a fénysebességről annak alapkán, hogy egyszer ültél egy kocsoban, ami 140-el ment, és az már nagyon sok, mert a sebességhatár felett van" - talán egyszer már 131-gyel is mentem... Bár egy gyors autóm van (B-vel kezdődik és W-vel végződik) és sokszor mentem 200 fölött is, ennek semmi köze ahhoz, hogy ez alapján elmélkednék a fénysebességről.

    "De komolyan, te haéadtál már fénysebességgel, hogy elmondhasd, hogy tapasztalati úton értékelted, hogy az idő nem lassult le? Hogy nem igaz, hogy az idő múlása más lehet a megfigyelőnek, mint egy fénysebességgel haladónak?" - mondja ezt egy olyan, aki rendszeresen fénysebességgel halad, és az idő rendszeresen lelassul a számára (biztos lehetsz már többezer éves, igaz? LOL!). Esetleg mégsem? Akkor vegyél vissza a nagy arcodból, és ne halandzsázz itt tapasztalatról, okés? Nem ment itt még senki sem fénysebességgel, hogy elmondhassa a tutit. Minden más csak agyalás és tippelgetés.

    "Miért ne lehetne úgy, ahogyan Einstein állítja?" - miért kéne, hogy úgy legyen? Azért, mert te azt mondod?

    "Komoly műszerek és mérések bizonyítják, hogy Einstein elméletei igazak." - nem.

    "A GPS rendszer is ezekkel számol. És kilométeres eltérésekről van szó." - erről már az elején írtam.