• NEXUS6
    #31
    Minekután az intelligencia elég bonyolultan van kódolva a gének között, ahogy tudom, ezért egy-egy családfában nem feltétlenül erősödik, vagy csak őrződik meg, és ezen úgymond, még a gazdagság sem segít.

    A gond az, ha a jelenlegi rendszerbe bejön egy ilyen olcsó kütyüre alapuló genetikai ellenőrzés, akkor sem lesz semmi nemesítés, szelekció, mert akinek pénze lesz simán bármit és bárkit megvesz, függetlenül attól, hogy milyen okos, mennyi genetikai alapú betegsége van, hogy mit mutat ki ez a rendszer. A gazdagok, a társadalmat irányítók nem lesznek hülyék kibaxni magukkal, nem hoznak olyan szabályokat, amelyek őket korlátozzák. Egy ilyen teszt eredményét is lehet manipulálni, vagy azt, hogy rá ez az egész ne vonatkozzon. Annyi fog történni, hogy még egy eszköz kerül ezzel azok kezébe az elnyomásra, akik eddig is uralták a társadalmat.

    Mert pl. ma sem azok és csak azok kerülnek be a sulikba, akiknek jók a képességei. A felvételi során nem képesség és személyiségtesztet íratnak veled, pedig léteznek ilyenek, hanem olyan adott tantárgyról szóló teszteket amik soxor semmire sem jók. Jóformán egy képességre van szükséged, hogy megálld a helyed, hogy feltudd pörgetni az agyad, hogy több 100 oldalakat időlegesen akár szószerint bemagolj, függetlenül attól, hogy ebből mennyit ért az ember, mennyire tartósan maradnak meg ezek az infók. Na ez kb olyan képesség, ami egy dzsémszbondnak jó, amikor fényképező helyett az agyában kell kilopni az atomtitkokat, de hogy ettől mennyire leszel jól diagnosztizáló, ügyeskezű orvos, sebész, vagy a helyzetet átlátó, empatikus, jól kommunikáló ügyvéd azt nem tudom. Szal a sulikban sem működik a képességek szerinti szelekció, pedig ott lenne helye, értelme és nem kellenek hozzá csodakütyük, a szelekció meg valahogy csak tudna működni.

    Ráadásul általában egyre inkább az kerül jó sulikba akinek pénze van, ha más nem magán suliba. De minekután csak kevés ember gazdagszik pusztán a jó mentális képességei útján, sokkal inkább fordított a helyzet. Mégpedig, ha gazdag vagy, jók a társadalmi kapcsolataid, akkor kikerülsz a taposómalomból és jobb az esélyed, hogy megőrizd a mentális egészséged, mert nem ér annyi stressz, egészségesen táplálkozol, van időd sportolni, színesebb ingerek érnek.

    Egy ilyen kütyü és a jelenlegi társadalmi/gazdasági rendszer összepárosítva a legjobb esetben is max annyit jelent, hogy lényegesebben nem változik a helyzet, talán nem romlik, változik, sodródik jobban az emberiség genetikai állománya, mint eddig is.
    Különben is, ilyen kütyük híján eddig tudtuk azt egyáltalán, hogy mennyire van jó kondícióban genetikai szempontból az emberiség?
    Nem igazán!