• NEXUS6
    #107
    Bocsesz. A dolgozat egy nagybani történeti áttekintéssel indít, aminek első lépcsőjeként az empirista filozófusokat említi, az utolsó, ameddig ebben az áttekintésben pedig Noam Chomsky, aki a genetikailag öröklött nyelvi funkciók elméletét hirdető nyelvész. A mű további 90%-ában pedig kb az ő elméleteinek megfelelő módon boncolgatja a témát.

    Igen nincs erre az elméletre sem közvetlen bizonyíték, de kb csak azért, mert ilyen jellegű genetikai kísérleteket embereken végezni sem erkölcsileg, sem jogilag nem megengedett. Azonban, amit tudunk a genetikáról, meg a nyelvi problémákról, a kapcsolódó betegségekről, pl hogy azok családokban történő továbböröklődése miatt a genetikai kapcsolat több mint valószínű.

    ÓKÉ, akkor te legyél empirista, de akkor én meg hiszek Jézus, meg Buddha, illetve a Brahmanizmus, valamint a kínai Taoizmus tanaiban. Szóval mivel a reinkarnáció során, az előző életekben felhalmozott karmát kell feldolgozni, így adott személyiség/lélek szempontjából erre megfelelő környezetet keres. Ilyen szempontból irreleváns, hogy az esetleg nyelvi deffektus oka környezeti, vagy genetikai. A fő ok a karma és egyénileg, amennyiben ez a karma a megfelelő szinten feldolgozásra kerül, esetleg még az is elképzelhető, hogy az adott defektus mint egy magtól megszűnik.

    Neked erről mi a véleményed?:D