• Szefmester
    Látod én fordítva vagyok. A melóban 8 órát bámulok majdnem teljes időben különböző notebook monitorokat (alienware, és egyéb dell gépek) és minden nap mire hazaérek ég a szemem és vörös... De amikor ezelőtt kényszerből itthon voltam, és ültem naphosszat a gép előtt és bámultam a CRT-m 10-12 óra után sem volt ilyen gondom. Sokan azt hiszik hogy jobb az LCD a CRT-nél meg szemkímélőb.. hát a lóf@szt... jóformán olyan mintha egyenesen a neoncsőbe bámulnál. A LEDes háttérvilágításúak még csak csak, de a ccfl-esek rémálomba illőek.

Persze ahány ember annyi féle CRT tolerancia...

Régebben még láttam új CRT monitort ami drágább volt mint egy átlagos TN-es LCD, de ha lett volna rá akkor pénzem akkor megveszem. De sajnos manapság már nagyon ritka. Egy jó kis Samsung Slimfit FullHD 100Hz-es nagyképernyős monitor jól jönne, és a vicc hogy másfélszer akkora képátló mellett is "vékonyabb" lenne mint a jelenlegi 17"-os samum.

Mostanáig nem is létezett nagyon LED TV, csak LED háttérvilágítású TV, márpedig sokan megtévesztő reklámmal azt sulykolták hogy az ledtv... ez pedig szerintem bicskanyitogató magatartás... persze megértem őket, mert el kell adni a szinte nulla fejlesztési költségű szutykaikat.

Aki pedig azt mondja hogy aki dicséri a crt az csóró, vay skótoskodik, az nézze meg mennyibe kerül egy normális CRT manapság, és mennyibe egy normális! LCD. Jóformán egy árban vannak. Aki pedig nem költözik kéthetente, és a lakást sem rendezi át naponta, és nem jár lanpartykra minden hétvégén azoknak a jó minőségű CRT jobb választás. Ilyenkor egyedül a fogyasztásban kap ki az LCD-ktől, de ott nagyon.