• narumon
    #50
    "A magyar gyermekéhezéshez annyit, hogy ha konkrétan tudsz ilyenről jelezd a helyi családsegítő központnak, mert ott segítenek rajta és egyébként minden magyar gyermek után az állam ad 12 ezer forintot + a rászorulóknak ingyenes étkezést, szóval elvileg nem éhezhet magyaroszágon gyermek ha a támogatásokat a szülők tényleg a gyermekükre kültenék és igénybe vennének minden őket megillető szolgáltatást."

    Jajj megint a kis ártatlan lelked. Tudok ilyenről igen, nem egyről nem kettőről. Az önkormányzat és a segítő szervezetek megvonják a vállukat - nincs rá pénz címén. Az ingyenes étkezést lehet, hogy igénybe lehet venni egy városban, de ezek az emberek, gyerekek nagy része tanyán él, ahonnan nem tudnak bemenni az ingyenes étkezés helyére, azt meg nem viszik ki házhoz. Mi különböző fórumokon teszünk ez ellen ahogy tudunk, én pl egy családnak, kisgyereknek fizetem az óvodai költségét (igen, mert attól, hogy a családban senki nem dolgozik attól az óvodáért fizetni kell, és az óvodai étkeztetésért is ami önmagában több mint 12.000 Ft - csak felvilágosításképpen közlöm), de idén karácsonykor egy olyan családnak segítettünk többed magammal, ahol a gyár szennyezte a közeli tanyájukat, a két kislány folyamatosan beteg volt tőle, ezt meg is állapították minden forumon, mégis vállvonogatás lett a vége, tehát ez a család elköltözött egy "ideiglenes" tanyára csak, hogy a lányok egészségesen tudjanak élni. Ez Magyarország nem Kína.
    Egyébként a tanyavilág nagy részén ugye nincs bevezetett gáz és víz, akiket én segítek ott elektromos áram még csak lenne, de mivel ugye - értelemszerűen - nem tudták fizetni ezért már rég kikapcsolták. Ismét egy példa, az egyik ilyen családnál nagyapa + nagymama tartja el a gyereket, nyugdíj korhatárt még nem érték el, munkájuk nincs mert kinek kell ma Magyarországon 55 éves munkaerő még ha akar is dolgozni, segélyt nem kapnak, áramot kikapcsolták, fűtés fával amit nem vesznek hanem az erdőben vágnak, a kisgyerek meg gyertyafénynél tanul. Szintén ma Magyarországról beszélek. Nem egy-nem kettő ilyen család van Magyarországon! Szóval jól hangzik a jogi maszlag, a valóság viszont teljesen más :(