• mr9
    @finizlik - #12

"Azért nem voltak olyan hülye gyerekek azok a Spártaiak, bármennyire is felháborít pár rózsaszín ködfelhős embert"

Tudod hogy ez a gondolatmenet hová vezet? Olyan világban szeretnél élni a jövőben??

"a napi munkaidőt 8-ról 6-ra vagy még kevesebbre csökkenteni"
    "De akkor többet kellene fizetni és több embernek több munkaóra után -> iszonyú veszteséges lenne"

Próbáld ki azt hogy elszakadsz a pénzbeli nyereség/veszteség gondolatköréből. Nehéz mert szinte mindenhez kapcsolódik.

@Cat - #8

A közgazdász mentén:
    / ha az afrikaiakat helyettesíted géppel, nem kapnak helyette más munkát /
    - kitaláltam a gépet ami majdnem mindenki helyett elvégez mindent, holnaptól majdnem mindenki ki van rúgva nincs munkája. Ámde mindenért továbbra is fizetni kell, csakhogy majdnem minden pénz hozzám kerül - mivel minden munkát az én gépem végez. Én nem tudok mit kezdeni a sok pénzzel, hegyekben áll a központi bankokban, de továbbra is mindenért pénzt kérek. Ekkor majdnem mindenki éhen hal, mert pénzt nem kap, tőlem biztos nem.
    Gazdaságilag racionális döntést hoztam mert a profitom maximális, más meg nem érdekel mert: Nekem adna valaki pénzt???

A tudós mentén:
    - van egy kerted amit gondozni kell, ha a kapát használod, akkor időben elvégzed a munkát és megtermeled az
    életben maradásodhoz szükséges élelmet, ha a kiskanalat....

Szóval valami optimális megoldás esetleg, Gauss-görbe ??? Hagyma/háromszög modell [Lsd: szociológia] ??
    Önfenntartás ??

+ Érdekességképpen:
    http://www.portfolio.hu/ingatlan/termofold/egyre_kevesebb_a_diszno_hazankban.162745.html

@halgatyó - #7

"ez az automata rendszer SOHA nem fog elterjedni"

"640kb mindenkinek elég lesz"

@finizlik - #4

Mondjuk játssz el a gondolattal, hogy holnap azt mondja a főnököd: "Kösszönjük eddigi munkáját, de sajnos...."
    Aztán így mész haza a családodhoz. Mondjuk még szerencséd van, a párod jól keres, környezeted tud segíteni.
    Igen ám, de telik az idő és nem tudsz elhelyezkedni, mindenhová rengetegen jelentkeznek /stb akármi/.
    Ráadásul akik korábban tudtak segíteni azok körül is szorul a hurok. Segélyt már nem kapsz, viszont a számlák
    továbbra is jönnek, enni pedig kell valamit. Törlesztőrészlet? kocsi? gyerekek? párodat is kirúgják...?
    Egészségügy: pl fogászat, betegség, sérülés? Élelmet kell lopni, hogy etethesd a családod?
    Végül bedől az egész és utca... Aztán egy sötét, hideg éjszakán egy kapualjban sírva azt kérdezed:
    "Miért sír mindenki azért mert még kevesebb lesz a munkahely?"

Talán így átérzed...