• djw
    #15
    szóval akkor hagyjuk a fenébe a nagyszabású terveket, a technikai fejlődést és a többi előre mutató dolgot, csak azért, hogy mindenkinek legyen munkája és ne a lopáson járjon az eszük?
    Minek akkor a közlekedési eszköz? Járjon mindenki gyalog, mert addig sem betörni megy, amíg hazafelé tart. Mi több, nem lesznek közlekedési balesetek - egy csomó haláltól, mozgássérülttől és balesetestől megszabadítanánk a világot. Ja, hogy kevesebb lenne a koporsósok, a sírásók, a tolószékgyártók, mankógyártók, kötszergyártók, orvosok, rehabilitációs szakemberek, gyógyszergyárak, gyógyszerészek, patikusok, kötszergyártók és mentősök munkája? Ugyanugyan... mit zavar ez bárkit is? :) Na persze az nem baj, hogy kevesebb a közlekedési baleset, sőt! De már csak egy ilyen apróságnak is mekkora gazdasági hatása van...
    Arról nem is beszélve, hogy az autógyártók, üzemanyaggyártók és az őket kiszolgáló, szállító, ellátó iparágak is valószínű csődbe mennének. De ugye ez sem baj, térjünk vissza az őskorba, gyűjtögessünk, halásszunk, vadásszunk, mert az kényelmes - és jó sok embert lefoglal.

    Számodra a rendes életvitel azt jelenti, hogy minden munkát a lehető legnagyobb energiaráfodítással és időbefektetéssel kell elvégezni? Nem lehet, hogy jobb megoldás az automatizálható dolgokat automatizálni és az emberek agyát arra használni amire eredetileg is való? Gondolkodásra?