• bestpixel
    #15
    Nagyon rosszul látod a dolgokat! Egyrészt ezt a gépet profi fotósoknak készítik, nem pedig hülyéknek, akik a marketing szöveg miatt veszik pl. a legújabb kompakt fényképezőt, vagy okostelefont aranyárban. Szóval, egy profi fotós egyből látja a képminőséget, őt nem lehet átverni. ma már a fórumoknak hála, az infó is gyorsan terjed (most persze, nem azokról beszélek, akik nem látta még ilyen gépet, de mindenhol fikázzák). Tehát, ha az SD1 olyan rossz gép/technológia lenne, akkor nem venné senki sem, még olcsóbban sem. Az ára tényleg magas volt, de az egyedi technológia ezt indokolja (a Bayer-szenzort sokkal több cég fejleszti, használja, így sokkal olcsóbb is.)

    A másik: egy ilyen technológia kifejlesztése nem olcsó mulatság (több tíz/százmillió dollár minimum, főleg az előéletet is beszámolva), tehát pár "bedőlt hülyének" eladott géppel nem lehet visszakapni az árát. Itt tényleg arról van szó, hogy fejlődik a gyártástechnológia és olcsóbb lesz a szenzor előállítása. Persze, ehhez hozzáadódik, hogy nem egy elterjed technológiáról van szó, tehát kicsi a széria, ami magában is magasabb árakat eredményez.

    Szerintem pont az új ár, a 3300 dollár a reális valahol. Ezzel kellett volna indítani, akkor most sokkal többen használnának ilyen gépet. De ez az ár is fog még lejjebb menni, remélem legalábbis.