• Kheller
    Urban legend. A legelső szériákra még nyomokban igaz volt, a mai ssd-kre (főleg intelekre) nem az. Általában több tiz GB-nyi tartalék helyük van, akár teli is lehet irni őket, sok-sok év lesz mire baja lesz. Ráadásul az ssd-n, ha elfárad az összes cella, tartalék cella, akkor a hdd-vel ellentétben nem az van, hogy búcsút intesz az adataidnak, hanem egyszerűen read-only-vá válik a tartalma. Azaz szép nyugodtan lemented róla az adataidat, majd a 3-5 éves gari birtokában kicserélteted egy újra.

Nekem 3 intel ssd-m van több éve, az egyik kapott rendesen, már 8 Tb irás van rajta, 3 reallocated sectorral és még 100%-on van a reserved space...

Szóval nézze meg mindenki a gyártó ajánlásait, garanciáját, sehol nincs ilyen, hogy nem irhatod teli. Megfordult már pár ssd a kezemben, a gagyikból párnál elhalt a vezérlő, de hogy kifáradt volna a sok irástól, vagy a teli irástól, olyat még nem láttam. De mint mondtam, még ha valakinél elő is fordul, az se egy katasztrófa, mert minden adata megmarad, nem úgy mint egy beszart vinyónál.

Egy baj van az ssd-kkel, az ára. Viszont aki használt már rendes ssd-vel gépet, az többet nem akar hdd-vel bohóckodni, ég és föld a különbség, megéri az árát.