• Madve
    #15
    "Valószínűleg nem öreganyádnak készül."

    Többen teszik, mint gondolnád...

    ""Ha meg gombot kell nyomni pl egy távirányítón, hogy a tv "füleljen", akkor meg aztán tényleg semmi értelme,"

    Miért nincs?"

    Mert akkor megnyomom a megfelelő gombot, és nem pofázok..

    "Gondolom "óbégatás"nélkül is lehet csatornát váltani."

    Ha megszólalsz akkor már nem vagy halk, a suttogást meg nem hinném, hogy kezeli...

    "Viszont azért ha nem tudod fejből a csatornákat (én sem mert több ezer van) akkor azt el tudom képzelni, hogy "sziri switch to eurosport" és kész. Érdekes megy rajta "sziri Record this" és már veszi is.
    Lehet kötözködni és eleve a gyenge pontjaira rámenni, de ezzel kb úgy nézel ki mintha azt mondanád 1901-ben, hogy minek nagyobb motor a kocsiba, 40-él nagyobb sebességet úgysem képes az ember elviselni...."

    Általában az ember tudja a főbb csatornákat amit általában szokott nézni, és ritka az olyan aki nem kapcsolgatja végig azt a 10-15 csatornát ahol úgy gondolja, hogy van valami ami esetleg érdekelheti, na ezt próbáld hangvezéléssel egyszerűbben megoldani, mint ugyanazon gomb nyomkodásával...

    "Nyilván lesz egy távirányítód. Sőt nálunk az optimális hangerő általában ugyanott van kb, és ha már beállíthatsz ilyeneket akkor egyszerű azt mondani, hogy "sziri volume to day optimum" vagy mittomén. Arról nem beszélve, hogy a mindenféle beállítás a nyolcvanadik almenüben van, az meg mennyire egyszerű, hogy "sziri turn contrast up 15%" vagy bármi. Az igazi azonban szerintem az amit én konzoloknál is elvárnék a jövőben, hogy hazaérsz, veszed le a ruhád és mondod "sziri turn the tv on" és bekapcsol "sziri show the bbc news" és mennek a hírek, "sziri show me the weather info at the lower half" és alul elkezdenek futni az időjárási adatok. Nyilván lesz benne webcamera is tehát "sziri call Andrew" és közben az előre beállított helyen megjelenik andrew feje és beszélgetünk.
    Ebbe belegondolok már kurva jó, és csak a képzeleted szab határt. Ha jól megcsinálják a szoftver részét akkor hihetetlenül megdobja a lehetőségeket, és akkor nem csodálom, hogy vinni is fogják. Te meg a többi cég csak megint pislogni fog, hogy nem érti miért azt a "szart" viszik amikor a többi tévében ott a használhatatlan 3D meg egy csomó parasztvakítás ami ráadásul nem fogy."

    Nyilván lesz egy icucc only remote control app is, elvégre a samsungnak is van androidos appja ami mondjuk kicsit több eszközt fed le mint az icucc only app. A day optimum általában az a szint, amit már a tv-k jelenleg is megjegyeznek, tehát az utolsó beállítás, a kontraszt állítás meg tv esetében egy olyan dolog amit az átlag user egyszer állít életében, amikor megvette a tv-t, de az átlag távirányítón van külön gomb rá (és pont az nem is kopik sohasem), az időjárásról meg annyit, hogy azt már így is minden okos cucc mutatja, nem a tv-n fogom nézni, hacsak nem a hölgyemény miatt aki elmondja. Webkamera már most is elérhető okostévékhez, hívás kezeléséhez esetleg jó lenne, de az sem olyan bonyolult, hogy kiválaszd a nevet a listából, hogy ahhoz hangvezérlés kelljen. Én továbbra is azt mondom, hogy az esetek többségében egyszerűbb gombot nyomni, mint elmondani, hogy mit akarsz (tv esetében), ez kb olyan mintha mosógépre, vagy mikrosütőre raknál hangvezérlést. Mondjuk úgy, hogy nem jobb ötlet mint a 3D (ami miatt jelenleg tv-t venni szerintem is felesleges, majd talán pár év múlva), szerintem az userek nagy része a tv bekapcsolásán túl nem nagyon fogja használni, pont úgy, mint ahogy még mindig nem látok a telefonjukkal beszélgető embereket, pedig elég sok embernek van 4S-e a környezetemben, és mivel angliában élek még azt sem lehet mondani, hogy nem beszélik egyik a siri által támogatott nyelvet sem. Akikkel beszéltem, mind azt mondta, hogy kipróbálta, de egyszerűbb, és gyorsabb nyomkodni, mint beszélgetni vele...
    Otthon meg még rosszabb a helyzet elvégre pont most hallottam egy felméréről ami szerint az emberek 30%-a beszél idegen nyelvet, ami nem feltétlenül Siri által támogatott plusz azért számít az akcentus is, szóval szerintem otthon a 3D még mindig fontosabb lesz mint a beszédvezérelt tv, ami ki tudja mikor fog magyarul tudni.

    ""Arról meg ne is beszéljünk, hogy akinél a távirányító az szabályozza jelenleg az aktuális vitát hogy mit néz a tv elé telepedett család..."

    Hát ez elég demagóg duma azért érzed nem? Vagy nálatok megy a harc és aki erősebb annál a távirányító és mindenki azt nézi? No nem szeretnék olyan családban élni :)"

    Ha nincs harc a műsorért, akkor 5 lehetőség van:
    1. Egyedül élsz
    2. Nincs TV, vagy adás.
    3. A család minden tagja Borg, és közös az akaratuk.
    4. A családban a családfő uralkodik mindenki felett nem fogad el ellentmondást, és ha mégis van, azt (általában) agresszív eszközökkel megtorolja.
    5. A ház minden helységében van tv, kivéve a közösen használtakban (nappali, ebédlő, konyha, stb).

    Lássuk be ebből az 1-es pont talán a legkedvezőbb, amúgy meg szerintem teljesen életszerű a nézeteltérés pl. két testvér, vagy férj és feleség között (pláne foci vb idején) a műsor kiválasztásánál.