"Egyenlőre a személyre szabott ajánlatok és reklámok azok amik látványosak, de próbálkoznak már az emberek GPS adatainak begyűjtésévél is mert azt is szeretnék látni merre jársz. Millió egy dolgot eltudok képzelni amiből pénzt lehet csinálni ennyi birka ember adataiból."
Megint egy agyatlan birkázással párosított agymenés. Egy dolog, hogy mire "lehetne" felhasználni az adatokat, meg akár a GPS koordinátáikat, másik hogy fel is használják-e (szükségük van-e erre, kockáztatni a szolgáltatás népszerűségét, ha így is bőven kaszálnak a célzott reklámokból), és az utóbbi ami a lényeges, hogy ez amiket valójában kiszivárogtatnak, mennyire hat negatívan, károsan az életünkre.
Többiek érveire is reagálva, ha nem szeretnéd, hogy bárki (aki nincs a listádon, vagy azon belül is bármilyen körben) lássa az ISMERŐSEIDET, vagy bármilyen képeidet.
"Ezekre már 10 éve lehetőséged van a neten. De valami ismeretlen okból az emberek hajlamosak bevenni azt a szar maszlagot, hogy erre csak a Facebook képes. "
A facebook szinte tökéletes akármilyen közösségi funkcióra, üzenetküldés (chat és offline), eseményhirdetésre, szervezésre, csoportok kialakítására, és ezt gyorsan, megbízhatóan, jól átláthatóan nyújta, akár külföldiekkel együtt "egy helyen", és ennek sajnos NINCSEN alternatívája. Iwiw, myvip, twitter és a többi egy vicc a fbhoz képest minden téren. Persze azokon is meg lehetett oldani sokmindent, de nem olyan egyszerűen, mint fbon. Gyors, bármilyen eszközről (még a leggagyibb netes mobilokról is) könnyen elérhető, események bármelyike szinkronizálható google naptárral, és még sokáig lehetne sorolni.
Nem akarok konkrétumokat írni, hogy én milyen csoportokba vagyok, meg mikre használom, bár lehet az lenne a meggyőző, bár ahogy látom reménytelen ennyire elfogult embereket meggyőzni bármiről is. Engem mondjuk az nem zavart, hogy a facebookról az ismerőseim (vagy nem ismerőseim) többet tudnak meg rólam, miket szeretek ill. szoktam csinálni, sőt én pl. szereztem így embereket különböző tevékenységekhez (falmászás, foci, kerékpározás), akik képek alapján írtak rám, hogy őket is érdekli, jönnének, majd be a csoportba, stb..
Tehát mégegyszer összefoglalva, mindenki úgy használja a facebookot ahogy akarja, minden jól beállítható, de szerintem ezek a szolgáltatások miatt megéri annak ellenére, hogy egyesek ebből pénzt csinálnak. Akár álnéven regisztrálni, és letiltani mindent, hogy csak az lásson akit bejelöltök a listán.