• Balumann
    Engem egy kicsit meglepett, hogy ennyire negatívan ítélitek meg az ilyne közösoldalakat, mindenestre az látszik, hogy továbbra is azok gondolják így, akik nem használták, nem ismerik az előnyeit, és nem is értik meg hogy miért használják ennyien.
    -Nem tudom, hogy újdonságot mondok-e ezzel, de a Facebookra egyedül az email cím (bár végülis trükközzéssel az sem) amit kötelezően meg kell adni valósként, álnéven lehet regisztrálni, emellett MINDEN résznél (adatok, képek) külön beállítható, hogy mindenki lássa, ismerősök ismerősei, csak ismerősök, vagy csak kiválasztott személyek, vagy senki ne láthassa!
    -Nem kell mindenkinek a hülyeségeit olvasni, ki lehet választani, hogy ki(k)nek az állapotfrissítéseire, új képeire vagy stbre vagytok kiváncsiak.
    -Gyors, megbízható üzenetküldője (ha éppen online akkor chat) van, fájlokat lehet küldeni (offline is, ideiglnesen megtartja)
    -Eseményeket SOKKAL könnyebb megszervezni, mint bármilyen más módon (lehet eseménynél jelezi állapotot, lehet szavazást indítani marhaegyszerűen, megbeszélni alatta, és erről azonnal értesítést kap)
    -Csoportokat lehet létrehozni, behívni azokat akik érdekeltek benne (ez is lehet nyilvánzos, zárt, meghívásos)
    -Képeket lehet megosztani, bejelölni rajta másokat, és ezeket is beállítani részletesen, hogy ki melyiket lássa.
    -Oldalakra lehet beregisztrálni egyszerűen facebookal, hozzászólni dolgokhoz, sokkal egyszerűbben, mint minden szart kitölteni, megerősíteni, stb.. (ne mondjátok már, hogy ez hátrány...)
    -És egyik legfontosabb, meg lehet osztani ami tetszik, ami vicces, érdekes, másokat is érdekelhet (igen erre sokaknak nem sikerül ráéreznie, hogy mi tartok bele)

Abban igazat adok, sokan vannak akik ész nélkül használják az ilyen közösségi oldalakat, meg elb*sszák az idejüket a semmire. Véleményem szerint, ez nem a facebook hibája, inkább a szülőké, vagy a useré.
    Én rengeteget használom, nem akarom nélkülözni, el nem tudnám mondani hány dologról maradtam volna le nélküle (vagy hánymillió Ft ment volna el mobiltelefonálásokra).
    Ne csak magatokból induljatok ki, fiatalok, gyerekek számára nagyonis hasznosak ezek a funkciók, amiket a facebook nyújt, tapasztalat alapján felnőtteknek is (szüleim, felnőtt rokonaim közül is rengetegen használják).

Hogy az adatok mennyire vannak biztonságban (máraki megosztogatja) nem tudom, a facebook tudtommal a reklámokhoz használja fel amit tud, és nem osztogatja pénzért (ahogy elnézem, erre incs is túl nagy szüksége, mert van nyeresége bőven), szerintem fölöslegesen pánikoltok, dehát mindig kellenek az ilyenek is :D

A kezelőfelület ránézésre borzasztó, ez a vélemény általában rövid időn belül megváltozik a használat során. Nagyon jól átlátható, könnyen elérhető szinte minden, jól látható hogy mikor hova érkezett bármi.