• NEXUS6
    #94
    "Egy konzolnál nincs os,és a grafikus gpu-t nem os-ről éred el,hanem közvetlenül ,ami rengeteget gyorsít a kihasználtságon pc-hez képes."

    Hát ez tévedés!!!
    X360 windóz kernelre épülő OS-t használ, csak nem a hagyományos explorer GUI-t rakták rá, meg nincs rajta a rahedli felesleges meghajtó, hálózati nyomtatás, anyámkínnya. És persze az XBOX neve azért X, mert eredetileg ez DirectX-BOX volt!!! Szal, szerinted?
    A PS3 linux kernelre alapuló OS-t használ és OpenGL spec verziójú API-n keresztül elérhető a GPU.

    "Összehasonlítás képen akár 20X gyorsabban is elérhetsz bizonyos szolgáltatásokat."
    Például?
    (Csáknorrisz meg fejben elszámolt végtelenig, már 2X-is!)

    "A közvetlenül programozott célhardvare,mindig jóval jobb megoldást kínál,mint egy szoftveresen elérhető modell!"
    Egyetértek, csak éppen a konzolok jelenleg nem azok. A PS2-nél volt a végefelé, hogy elég alacsony szinten programozták, de azért csodát ott sem csináltak, shader egységeket pl nem tudnak abba a hardverbe varázsolni, amiben nincs. Az RSX-be sem fognak mesh instancing funkciót rakni bármilyen alacsonyan programozzák, így soha nem lesz olyan szép nagy tömeg, vagy facsoport mint az X360-ban, vagy mint egy 5 éves PC-s játékban.

    "PowerPC(valószínű a 7 sorozatból)+igp(480sp)-vel szerelt gpu-cska."
    Lehet, de én ahogy az ipart ismerem szerintem meg nem valószínű.
    A PPC-t az IBM gyártja, a GPU-t meg az AMD, aki x86/x64 architektúrában érdekelt, erre rendelkezik saját technológiával. Szal ki is gyártana egy ilyen csipet, kinek van ehhez meg a jogosultsága a technológia felhasználására?
    Így együtt senkinek, az M$-nek meg nincs gyártókapacitása, bár ő a rengeteg pénzével valszeg megtudná a technológiákat vásárolni, de ez nagyon sci-fi alternatíva.

    "A tény az ,hogy a PC
    Rosszabbul használja az erőforrásait!
    Az hogy hányszor,az mindegy! Van alkalmazás ami 20X lassabb!"
    Egyetértek, a 20X-as szorzót mondjuk sokallom.
    De ahogy a lenti példámban is szerepel, a PC direkt van elkúrva, hogy a júzer vásárolja a hw-t akkor is amikor nincs is rá szüksége. Szerencsére ezek a baromságok javíthatók. Aki nem tudja kezelni, az szerintem is vásároljon konzolt, ott nem kell, de nem is lehet tweakelni, tuningolni a rendszert.