• NEXUS6
    #88
    Részben egyetértek.
    De egy töbmagos modern CPU-nak egyetlen magjának kb 2%-os teljesítményét fogja le az a Windóz7, ami egy pár éves hardvert, vagy egy netbook-ot megfektet önmagában. Ilyen szempontból nem olyan drámai a helyzet a PC fronton.

    De pl hogy én is anekdótázzak, az SSD meghajtómról egyszerűen eltűnt 25GB. Ami a csak azért hiányzott, mert a 64GB-ból a rendszer, meg a júzer progik mellett még ennyi tárhely volt. És ugye bármit csinálok a rendszer használná, ha másnem temp fájlokat hoz létre.
    Nem tudtam hova lett, mert a játékokat adatállományokat, filmeket, letöltéseket a TB nagyságú wincsire pakolom.
    Egyenként végignézem a C minden könyvtárát és a saját documents könyvtárban van valahol, de hogy hol azt nem tudom. Rájövök hogy ezen belül M$/windows, de még mindíg sehol. Aztán habár nem látszik, de trükközéssel kijön, hogy az internetes temporary könyvtárban van, amit iszonyú trükközéssel megnyitok, super-hidden meg rendszerfájlok megmutatása, kézzel beírni a könyvtár nevek miegymás, amit a netről nézek le. De a könyvtárban akkor sem mutatja, pedig ott van. Hiába a legnagyobb jogosultság, nem mutatja.
    Tudom, hogy némelyik file manager progi simán szarik a windóz jogosultságaira, találok is egyet ami mindent mutat. Gratu, hát egyrészt mert nekem miért nem mutatja, másrészt ha valaki meg nálam okosabb annak meg simán. Biztonság a köbön. Szal ott volt a Temporaryinternetfiles könyvtárban az un ie5.files könyvtárban egy csomó tmp fájl formájában, amit lesztrímelt rádióról, internetes tv-ről, miegymásról. Hiába töröltettem ki a vezérlőpultból a lemezkarbantartás, meg az internetbeállítások alkalmával ezt a könyvtárat ezeket simán benn hagyja.
    Erőforrás gazdálkodás, júzer lexarása, windóz üzembiztossága (gyak elfogy a tárhely)? Na ez is a PC persze.

    "Továbbá én azt veszem ki a cikkből, hogy a CPU és a GPU egy chipben lesz. Márpedig ebben az esetben nem kell egymásra várniuk malmozva, míg a buszon utaznak az adatok. Ez pedig nagy előny."
    Remélem nem ezt csinálják!
    A CPU, meg GPU integrálása jó ötletnek tűnik. Először.
    Csakhogy ha a CPU valami nagyobb adathoz akar hozzáférni, akkor rögtön meg kell osztozni a memória busz sávszélességén a GPU-val. Ha nem is fogy el a sávszélesség, de késleltetést okoz, okozhat. A GPU/CPU magok szépen egymásra várnak. Ha a CPU-nak is van egy saját memóriája a fő program, adatbázisok, akármi számára, akkor a sávszélesség gyakorlatilag megduplázódik és soha nem zavarja a GPU-t a működésben, de akkor meg semmi értelme egybeépíteni. Ami oylan szempontból is gáz, hogy egy bonyolult szilícium mag főleg a termelés elején iszonyatosan magas selejtarányt produkál. Ha már megvan a biztos technológia akkor már lehet integrálni, lásd pl PS2-nél is egy csipbe, de talán egy lapkára is rakták a CPU/GPU-t, de talán már az új X360 sorozatnál is megcsinálták.