• Komolytalan
    #27
    ""Szóval te egész nap égetnéd a lámpát csak azért hogy legyen neted?."
    Miért ne? Nem fogyaszt többet, mint egy wifirouter és nem kell 100W-os égőnek megfelelő fényerősségű lámpa se, hogy működjön."

    Egy középszar - értsd: nem márkás, de többeknek bevállt kínai LED izzó, ami kb 60W hagyományos izzót vált ki, körsugárzó (vagyis nem csak nyalábban jön a jel) 6-8eFt, és 8-10W fogyasztású. Ez a fény egy szobába kevés, ha nem akarod hogy a jelet zavarják más fényforrások, akkor kell belőle 2-6 db. Arról ne is beszéljünk, hogy ez maximum adónak elég -valójában annak se, mert elektronika nincs benne, vagyis csapd hozzá egy vezetékes router fogyasztását, meg az árát is.
    Ezzel szemben egy TP-LINK TL-WR1043ND fogyasztása kb 18W (12V, 1.5A a tápja).

    Én abban továbbra se hiszek, hogy más fényforrások - első körben a nap - ezt ne zavarnák, illetve hogy szórt fényből tudna normális információt visszanyerni. Gondolkozzunk már el: a fényvisszaverődés élből megváltoztatja a fény hordozó frekvenciáját - attól függően, hogy milyen színű tárgyról verődik vissza (és a fehér se az a fehér, ami a kiindulás volt). Szóval direkt rálátás kell, és a direkt fénynek nagyságrenddel erősebbnek kell lennie, mint bármi más fénynek, ami a vevőhöz eljut. Vagyis ha belesüt akár a lámpába, akár a gépen lévő vevőbe a nap, akkor vége a netnek.

    Én ezt semmilyen körülmények között nem nevezném alternatívának. Ez egy szopóroller, mazochisták részére fejlesztve.