thsanyi5#8
Elképzelni sem tudom, hogy lehet egyszerre internetezni és tv-t nézni úgy, hogy mind a kettőre odafigyeljen valaki. Ha érdekes film megy nézem, ha nem akkor nem nézem. Ilyen, hogy csak bekapcsolva van mellettem és néha ránézek teljesen hülyeség, meg is értem ha nincs jó hatással. Viszont minden folyamatra azért ez nem igaz. Pl miért ne lehetne zenét hallgatni miközben olvasok egy könyvet vagy pl elmegyek futni egyet? Amúgy bármit is csinál az sose lesz párhuzamos csak oda vissza váltogat majd két cselekvés között. A felsoroltak közül legalábbis mindet nézni vagy olvasni vagy esetleg írni kell. Kizárt, hogy valaki ténylegesen egyszerre csinálja ezeket.
Ez nem összekeverendő azzal, hogy az udvaron is több mindenre figyel. Ott nem fog pár másodpercenként két egymástól teljesen független téma közt váltogatni. Bár szerintem az udvaron is tanul. Az ember mindenhol azt teszi. De ez mégse olyan mintha valami matek feladatot próbálna megoldani miközben 10 másodpercenként azt nézi, hogy visszaírtak-e neki fészbúkon. Az ember úgy hatékony ha bele vág egy dologba és aztán csak arra koncentrál.
Ez nem is csak a gyerekeknél káros. Saját magamon is tapasztalom, hogyha egyszerre több dologgal próbálok foglalkozni akkor az a vége, hogy egyikkel se haladok rendesen.
@finizlik ha nem így látod akkor, hogy? Kifejtenéd miért jó az, ha szétszórtak valakinek a gondolatai?