zord01#18
Nem kevés TV-s műsor foglalkozott már azzal, hogy bizonyos gázszolgáltatók hogy átvágják az embereket. Okkal, ok nélkül rámondják, hogy mágnesezed. Jönnek, leszerelik, plombált doboz, és viszik szakértőhöz.
A szakértő természetesen megállapítja, hogy mágnesezve volt. Vihetsz ugyan a vizsgálatra saját szakértőt, de ha a szolgáltató igazán szemét a dobozt áttolják egy ipari mágnes alatt és tsá.
Na most ha mégis kiderül, hogy a fogyasztó ártatlan, akkor is belekerül neki ez a kis fiaskó vagy 100 rugójába.
Ha meg ráverik, hogy lopják a gázt (márpedig az esetek 99%-ában biztos ráverik), akkor 3-400 rugó.
Olvastam egy tanulmányt, hogy bizonyos gázszolgáltató a ténylegesen ellopott gáz árát így kompenzálja, hogy statisztikailag kiszűrik ki lophatja, és már mennek is órát lefoglalni.
Volt olyan, hogy azért foglaltak le órát, mert egyik hónapról a másikra 30%-kal kevesebb gáz fogyott, aztán kiderül, hogy a gyerek napközis lett, a szülők meg dolgoznak estig, így délután nem fűtik a lakást. Meg ilyenek. Gusztustalan.
No ennek a gáztársaságnak az emberei jöttek, becsöngettek, hogy ha velük szerződést kötünk, akkor havi 20% megtakarítás érhető el. Élettársam már ment ki, hogy aláírja, utána mentem, hogy mit járkál, azt akkor látom kik jöttek.
Na mondom alá ne írjál nekik semmit, mert ingünk-gatyánk rámegy.
Erre a gyerek, hogy de nekünk nem kell havi x-ezer forint megtakarítás?
Erre mondom, az igen jól jönne, de az nem kell, hoyg 3 hónap után 400 rugót ránk verjenek.
Erre ő, hogy ez csak legenda, ilyen soha nem történt még meg.
Erre én. No fiam akkor most gyere be. Bejött. Odavittem a TV-hez, ahol a fogyasztóvédelmi műsorban PONT ez a téma ment.
Erre a gyerek: ja hogy egy a TV egy színvonaltalan gagyi, és hogy nézzük csak meg milyen riportokat csinálnak, stb. stb.
Na jó elmennek, már csöngetnek be a szomszédba. Erre átkiabáltunk a szomszédnak, hogy alá ne írja, inkább kapcsolja be a ***TV-t, és nézze csak meg, milyen fasza kis szolgáltató ez. No erre a két surmó fogta magát, és elvonult a házból.
A TV műsorban meg az volt, hogy panelházban a lakáson kívüli órát elvitték mágnesezés gyanújával. Erre a tulaj mondta, hogy azért egy közfolyosón lévő órára kissé feltűnő lenne egy batár nagy mágnest feltenni nem?
Az okos órákat meg szerintem még manipulálni is fogják. Majd biztos kerekítgetnek, meg ilyen díj, olyan díj, a vége az lesz hogy pár száz, pár ezer forinttal többet fizetünk, plusz még azt is felmérik, ki mikor van otthon, mikor néz tv-t, mikor porszívózik.
Egy nagy átverés. A Google féle adatmaffiáknak az a céljuk, hogy minden emberről, minden információt összeszedjenek.
Az persze, hogy volt miniszterelnökünk villájában csaló módon volt bekötve az áram, és nem elég hogy milliárdosra csalta, lopta magát, még a villanyszámlát sem fizette, az persze senkit nem érdekelt, mert neki szabad.
Hát igen meg is értem, hogy egy olyan nagy villában sok áram a medencét meg a szaunát fűteni.