• lordsithlord
    #77
    Tudod mit, azt azért nagyon szívesen megnézem, mikor egy mezei user egy MAC Mini-ben merevlemezt cserél... Még én se mernék nekiugrani annak a miniatűr kis dögnek, nincs benne hely, nincs kipublikálva, mit hogyan kell szétpattintani ahhoz, hogy az alkatrészekhez hozzáférj, stb. Egy hagyományos laptopot több eséllyel fog egy kezdő szétszedni majd helyesen összerakni anélkül, hogy a gépben kárt okozna :)

    Nem a matrica az érvem, tanulj meg magyarul, csupán megjegyeztem, hogy az Apple termékek a bolti termékektől pusztán abban különböznek, hogy a csomagolásukon, illetve egyes esetekben a termékeken is ott az Apple matrica. Ez nem érv, ez tény.

    Nem értelek, hogy értve nem írtam konkrétumot? Leírtam, hogy az Apple árak 3-5x-ösek, mint más boltokban. Ez szerintem elég konkrét adat.

    Az Apple Kingston memóriákat használ, ezen nincs értelme vitatkozni, ugyanis ezt egy, az Apple-nél foglalkozó szerviztechnikus kollégám mondta és mutatta nekem. Valóban, magán a memórián nincs matrica, ugyanis azt a csomagoláson találhatod meg, az bizonyítja ugyanis, hogy tényleg az Apple által forgalmazott termékről van szó (bár megjegyzem, volt már rá példa, hogy direkt Apple márkajelzésű matricával érkezett be memória a szervizbe).

    Azt mondod, hogy az SSD-k "csak" 27ezer forinttal drágábbak. Oké, elfogadom, drágább alkatrészekre ezek szerint csak 1,5-2x szorzót tesznek, nem nagy "veszteség" számukra :D Megjegyzem, erre még rájön a szerviz költsége (írd és mond átlagosan 10ezer forint környéki számla), ami még dob egy "kicsit" azon a feláron.

    De oké, fordítsuk meg a kérdést, ha már te mondtad: ha egy mezei boltban ugyanazokat az alkatrészeket jelentősen olcsóbban meg lehet kapni, akkor tessék mondani, mirefel vannak az Apple-nél ezek az irreális árkülönbségek? Főleg, hogy az Apple minden terméket a gyárból egyenesen a megrendelő boltba szállít, tehát még a nagyker-kisker árrés sincs a terméken rajta...

    Ezek szerintem elég konkrét érvek arra, hogy az Apple irracionálisan drága. Ha ezt nem látod, akkor nagyon tudom sajnálni, mert szerintem ez szimpla matematika, a számok magukért beszélnek.