• endrev
    #72
    Meridian, jó a gondolat, egyetlen aprócska, de nem lényegi tévedés van benne, miszerint az 1,1,1-ből az 5,1,1-be a nemlineáris úton, tehát a felgyűrődött dimenziókban haladva pont hogy nem gyorsabban, hanem lassabban (több lépéssel) jutsz el, hiszen azok: fel vannak gyűrődve. Tehát girbegurbák, míg az X az Y és a Z egyenes ugyebár. :)

    Nincs sok jelentősége...!

    Viszont belegondoltam, hogy gyakorlatilag ha most visszutaznék a középkorba és beszélgetnék egy ottani Laposföld-hívővel, nagyon érdekes és számunkra is tanulságos beszélgetés alakulhatna ki.

    Azt mondhatnám neki: Nézd, itt van egy négyzet alakú földterület (mondjuk egy néhány lépéssel bejárt rész egy réten). Ha elindulunk az egyik oldala mentén, akkor végül még háromszor kell 90 fokot fordulnunk (egyenlő távolságokat megtéve egy adott irányban persze) ahhoz, visszajussunk.

    És igen, látja, tényleg így van, ez természetes is, mondja.

    Oké, mondom, viszont legyen a négyzet oldala mondjuk ötezer kilométer, indulj el az egyik oldalán, én elindulok a másik oldalán, azonos távolság megtétele után forduljon egymás felé 90 fokot, és utána hopp, találkozni fogunk! A négyzetből háromszög lett.

    Ezen a ponton valószínűleg máglyára állított volna. Pedig igaz: mert a kétdimenziós felszín gömbcikké hajlik háromdimenzióban (ilyen a Föld felszíne), és létrejön a kétdimenziós tértorzulás. Vajon ez mihez vezet ha emeljük a dimenziószámot..? Nem tudom, csak felmerül a kérdés. :)

    (Nem tudom tudtok-e róla, hogy van egy ún. Lapos Föld Társaság, ami még mindig laposnak hiszi a Földet, és komolyan is gondolja. Kb. 100-tagú. Száz dilettáns tagú.. :D http://theflatearthsociety.org/cms/ Megkérdezném tőlük, hogy mennyi az idő náluk.)