avagy az USA a világ csendőre
  • gosumofo
    #33
    egy olyan oldal volt aminek az illegális fileok megosztásán kívül nem volt más szerepe az interneten. mindenki tudja hogy mit lehetett onnan letölteni.
    nálunk is zártak már be illegál oldalakat, hadd lehessen már máshol is, nem kell könnyeket hullajtani. az interneten nincsenek határok, ha az usa intézi el, akkor ők. baja ebből senkinek nem lesz, nem egy nekik nem tetsző híroldalt vagy fontosabb dolgot tüntettek el, hanem egy arctalan warez portált. valaki biztos itt tárolta a családi fotóalbumát, sajnos ez benne van.
    a többi hasonló oldal meg majd jobban figyel arra ezek után hogy mit engednek feltölteni.
    egyébként is az ilyen oldalak az előző évtized eleje után eltűnhettek volna, a torrent és egyéb megoldások megjelenésénél. 12 éve a magyarok is ingyen közvetlen töltötték 1-2 ismertebb weboldalról a zenéket, ez ma már nyilván nem működhet. csak amíg lehetett kihasználták a tulajdonosaik a net terjedését, a reklámipar kifejlődését és szarrákeresték magukat aztán pénzben úsztak más munkájából
    ha valamiért nem kár akkor ezért az oldalért. a nem legál cuccoknak úgyis lesz már forrása. de ezért hőbörögni meg összeesküvésekről írni teljesen fölösleges.