• halgatyó
    #20
    Hű de jó hogy ennyi kiváló konstruktőr van itt! Ugyanis épp készülök egy vállalkozást alapítani. Űrhajókat fogunk gyártani a NASA-nak, tizedáron!

    Valamit nem értek. NEM kötekedni akarok, tényleg nem értem. Az ugye ismert, hogy az usákoknál mindenféle komolyabb tudományos projektre bizony pénzt kell összekalapolni. Bemegy hát a John Smith a kormányzó valamelyik illetékeséhez, vagy valamelyik magán-pénzeszsákhoz, és elkezdi sorolni, hogy milyen jó dolog is volna ezt meg ezt kikutatni... mert hát az emberiségnek ez milyen jó...

    Namármost: ez a döntéshozó vajon 1.) hülye? 2.) meg van kenve?
    Miért nem mondja ez a döntéshozó: "nézd John, te vagy a NASA főnöke, és nem vagy képes megszervezni a beszállítók munkáját a fővállalkozók meg az al-fővállalkozók KIHAGYÁSÁVAL? Miért vagy te ott azon a poszton, ennyi fizetésért?" Vagy valami hasonlót.

    Én otthon elég sokmindent összebarkácsoltam már, persze közel sem űrcuccokat, csak lépcső-vasvázat, keritést, polcrendszert, meg ennél jóval bonyolultabb dolgot is. Kb. 30 éve csinálom. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy MEGCSINÁLNI valamit (és előtte a semmiből megtervezni, az alternatív lehetőségeket összehasonlítani, stb.) mennyire nehéz és időigényes.
    Beszélni róla sokkal könnyebb.
    Én egyáltalán nem sokallom azt a 8 milliárd dollárt, ha a feladat nagyságához viszonyítom.
    (Félreértés ne essék: én nem vagyok az usákok naaagy haverja, de a NASA talán az egyetlen része az usának, amit nem utálok)