• Komolytalan
    "Szerintem nem értetted meg, amit a csúcskonfiggal kapcsolatban mondtam."
    Értem én, csak van benne pár tévedés.

"A PC piac egyik részének mindig az elérhető legnagyobb teljesítmény kell, ez a része nem fog kihalni, de exkluzivabb lesz, mint ahogy a PC piac superworkstation szegmense is elsősorban a brand gyártók kezében van."
    Attól tekintsünk el hogy az általad összerakott config értelmetlen, mert félig szerver, félig desktop tulajdonságokat mutat. Értem mire gondolsz: jó drága gép, csúcskategóriás összetevőkből. Ez a terület sosem a megtérülésről szólt, hanem a presztizsről szól. A megtérüléshez volumen kell, az meg egy kategóriával lejjebb van. Értsd: i7 proci hiába drága, ha relatíve kevés fogy belőle. A megtérülést az i5, i3 hozza, az atomon, mobil pentiumokon megint nem sok nyereség van.

"A PC piac többi részének viszont nem a legjobb, hanem a "szükséges" teljesítmény kell, amit jelenleg a táblagépek nem biztosítanak, de ez elsősorban idő kérdése,"
    Ebben is szkeptikus vagyok, mert az értelmes teljesítmény (mondjuk i3-i5) még kb 10x távolságnyira van a tabletek teljesítményétől, és árban meg a kettő ugyanott van jelenleg, az Intel pedig durván csökkentette a procijai fogyasztását (Ultrabookok). Vagyis egyre kevesebb kompromisszummal jár a PC is.
    De ha a teljesítmény meg is lenne, és az Intel addig csak a tökét vakarná, akkor is ott van a controllerek hiánya. Mert a tablet ugye alapvetően attól könnyű, hogy nincs benne billentyűzet, és pontos mutató vezérlő sem. Ez hátrány akkor, ha az ember egy keresőkifejezésnél többet akar beírni, és hátrány akkor, ha az ember pontosan akarna pozícionálni. A hangvezérlés megint csak otthoni móka - bár én valószínűleg sarokba állítanám az asszonyt, ha beszélgetne a géppel, miközben én mondjuk olvasok - irodában katasztrófa lenne ha egy légtérben 100 fő elkezdene pörölni a masinájával.

"Azon meg jól szórakoztam, hogy a windowstól teszed függővé a mobil és a PC piac fejlődését."
    Márpedig jelenleg az a legvalószínűbb scenarió, hogy munkára marad a Windows. A nagyobb példányban értékesített szoftvereket még csak-csak lehetne portolni másra, de a speciális igényre történő fejlesztéseknél ennek abszolúte nincs értelme.

Az a gáz hogy tablet mellett alapvetően 3 féle ember szokott érvelni:
    - nincs neki, de rákívánt
    - van neki, kiadott érte egy valag pénzt, és magyarázni akarja a döntését
    - újságíró, akinek meg vér kell és halál (kihal a PC, stb).
    Én 4. kategóriába tartozom, mivel cégnél tabletre (is) fejlesztek, így van nekem ingyen, akkor viszem haza amikor akarom. Általában nem akarom, de téli szünetre elvittem, hogy hadd lássam mit szól hozzá a család. Eredmény: kb 1 óra után ráunt a feleségem és a gyerek is. Mindkettő visszatért a normális számítógéphez. A gyereket pl. bosszantotta hogy a kifestőknél, öltöztetős játékoknál nem tudja eltalálni az apró területeket (ugye pointer nem látszik, kb 50 pixel pontosságú). Azért ez nem olyan probléma, ami "csak idő kérdése".