• Komolytalan
    #23
    "Az ár/teljesítményben pont hogy rossz a PC."
    Nézd már meg egy i5-ös gép, meg egy tökmind1 milyen tablet superPi eredményét, meg árát, aztán utána mondj ilyeneket. Ha tableten kellene futtatnom az eszközt amit használok nem pedig egy i5-ösön, akkor a közel valós idejű fordítás átmenne stratégiai játékba.

    "Az intel atom jelenleg kb. 3x annyiba kerül mint a risc-es társa, na nem is terjedt el."
    De abban van pl numerikus processzor, ami a risces társában meg pont nincs. Meg van benne elágazás előrelátás, meg prefetch, meg cache, meg ilyen "apróságok", amik kiteszik a szilikon terület 98%-át.

    "Ha napi 10 órát megy egy átlag pc 100watt-al éves szinten megeszik cirka 18 000 ft."
    Ez ha nagyon rossz az óradíjad, akkor is 4 óra munka díja. Marad kb 2496 óra, amiben meg nagyságrendekkel hatékonyabban dolgozhatsz mint a tablettel.

    "Egy 200 wattot befaló 7/24 szerver 100 000 Ft eszik évente, de ott a légkondicionálás költsége is játszhat. Ha a bekerülési árat harmadolni lehet az üzemeltettési árat mondjuk 5-ölni azonos számítási teljesítményen a szerverfarmok már állnak is át azonnal."
    Először hadd lássak már mondjuk egy Oracle szervert futni ARM procin. Csak hogy azt a bekerülési árat hadd nézzem, hogy hol 1/3 (valószínűleg inkább 30x lenne), meg az üzemeltetési díjat is hadd nézzem hogy hol 1/5 (valószínűleg ez is több lenne). A szervergyártók nem hülyék gyülekezete ám - ha az ARM architektúra jó lenne bármire, akkor használnák.

    "Wifi alapon le lehet kezelni a monitort, hangcsatornát, egyéb perifériákat."
    Az okostv-ken meg csak poénból van ott az UTP, nem azért mert még az N-es wifi nettó átvitele se elég nekik. És akkor azzal ne is számoljunk, hogy egy wifin nem 1 ember lóg általában.