• Komolytalan
    Nyilván usákföldön kolbászból van a kerítés. Szerintem nagyobb a realitása annak, hogy gépet ott is az vesz akinek kell. Ahogy Magyarországon is ketyegnek még email/böngészés célra 10 éves Athlonok, úgy ez simán igaz usákföldre is. Lehet hogy 10 éve újonnan vette az usák átlag user, és lehet hogy most le is cseréli újra, mert nem nagyon megy rajta a youtube HD-ban, de ez akkor is 5x ritkább - így 5x kevésbé releváns fogyasztás mint aki olyasmire használja, amire a tablet nem jó (munka, normális játékok). Ez az 5x szorzó(osztó) tovább romlik a használt gépekkel, mert akinek 10 évig jó volt egy gép, az könnyebben kacsintgat a 2-3 éves, cégeknél levetett használt, persze márkás gépek felé. És ilyeneket nálunk is a bolti ár 1/4-e körül lehet kapni, így el tudom képzelni hogy valamelyik usák nem akar 500 USD-t fizetni azért, amit 100-ért is megkaphat. Tudom, ők usákok, bezúzzák, hát persze. De akkor is ott van még a világ többi része.

Szerintem az tény, hogy a PC értékesítés volumenét nagyrészt az határozza meg, aki azt nem csak tablet szinten használja gépét. Az meg maradni fog továbbra is. Tavaly a PC eladások stagnáltak, függetlenül attól, hogy 2x annyi tablet+okostelefont adtak el, mint amennyi PC-t. Mivel válság is van, ez nekem azt mutatja, hogy a teljes tablet+okostelefon piac max 5%-ban befolyásolja a PC piacot.