• llax
    #35
    1: a gond mindenképp a vezérlésben lehet...

    2: (ami részben magyarázat az 1.-re is) a (szervetlen) LED-ek sebessége sokszorosan, mi több, nagyságrendekkel nagyobb, mint az LCD pixeleké. Miliszekundumok helyett néhány száz nanoszekundum egy LED ki-bekapcsolási ideje, tehát valahol 10.000-szeres körüli a sebességkülönbség. Így a válaszidőt nem kijelző technológia korlátozza (mint az LCD esetében), hanem kizárólag a vezérlő áramkörök sebessége.

    ......................................

    Olyan dolgok, mint a (CR alapon számolt) betekintési szög, vagy kontrasztarány, egy-egy pixelre önállóan nem is értelmezhetők ilyen LED kijelzőnél (180°, gyak. végtelen) addig LCD esetében ugyanakkora egy pixelen, mint a teljes kijelzőre nézve. Az, hogy mennyire romlanak le ezek a paraméterek, mire a LED chipekből kijelző panel lesz, csakis a fizikai kivitelezésen múlik, a LED-eken nem.

    Jót alkotni ezzel a technológiával nem nehéz... Ráadásul a jobb hatásfokú és olcsón előállítható kék LED-ek kifejlesztése óta minden adott ahhoz, hogy ilyen kijelzőt készítsenek. Igaz, eddig csak nagyban, diszkrét LED-elkből építettek ilyet (főleg szabadtéri óriáskijelzőnek), de már sok éve megvan annak is a lehetősége, hogy kicsiben, "háztartási méretben" készítsenek LED paneleket, de eddig valamiért nem akarták. A CRT után vegyél plazmát, majd LCD-t, majd FullHD LCD-t, majd LED/OLED-et, majd... jön a következő technológia... Ma már nem nézik jó szemmel a gyártók, ha ugyanazt a TV-t nézzük 20 évig (Orion/Videoton rulz :) )...