• zord01
    #36
    Júújjjj arra emlékszem. Nem is volt ez olyan régen. :):):)
    MM-os akció volt, 4 milla volt egy plazmaTV és az első 20 vásárló kapott mellé egy Suzu Swiftet. De mókás volt...

    No most meg 120 rugó egy olyasmi kategóriás plazma TV. (A kocsi még mindig többet ér, úgyhogy az volt a jobb befektetés :))

    Ebből látszik, hogy átlagfogyasztónak nem éri meg csúcstechnológiát venni. Nem nyújt annyival jobb felhasználói élményt, mint amennyivel többe kerül.
    Értsd egy 10-20-szor drágább TV-n is max 2-szer lesz jobb tévét nézni. Az is csak az első pár napon, héten, míg meg nem szokod.

    Amúgy az oled nagy rákfene nyavaja. Kb 2002 óta 2-3 évente bejelentik, ha na most már aztán hűdenagyon el fog terjedni idén, aztán minden évben kiderül hogy baromira nem.
    Emlékszem 2002-3 volt az első év, aztán eltűnt a dolog, 2006-ban megint biígérték, aztán semmi, majd a Sony kezdte el tolni a dolgot, majd jól le is álltak vele, 2009-ben, és végül most. Meglepődnék, ha jövőre már standard árúcikk lenne az OLED-TV.
    Kicsit így volt ez az E-könyv olvasókkal, azt is 2000-es évek elején harangozták be, aztán elhalt, 2006-ban megint volt egy hipe, de csak 2 éve elérhetőek normális minőségben, emberi áron.
    Majd egyszer az oldd is eljut oda, de szerintem még leglább 3-5 év. Ne legyen igazam.




    Más: 7680 x 4320 pixeles felbontásban mekkora helyet foglal el egy film?? 800 Giga??? (Ugye natív 16szor akkora felbontás, mint ma a Full HD. Mert akkor a HDD (és az optikai drive) piacnak nagyon meg kell emelnie az elkényelmesedett hátsóját, és valamit nagyon ki kell találni, mert az nem móka, hogy egy 2 terrás HDD-n 2 film fér el... Nagyjából itt látom ennek a technológiának a vesztét. Vagy legalábbis el lesz temetve, míg utol nem érti a többi hardverkövetelmény...