• Szefmester
    Az új technológiák mindig megfizethetetlenek az egyszerű ember számára. Anno a gépbe egy cd író 100.000 Ft feletti áron jelent meg. Már a DVD olvasók voltak a menők amikor én majd 20e Ft-ért hozzájutottam egy CDRW meghajtóhoz. az első DVD-olvasó-CDRW kombó meghajtóm 24e-ért vettem, de akkoriban még a DVD írók messze 50felett voltak. Amikor megjelentek a BD írók mi áruk volt? Ma ha venni akarsz egy optikai meghajtót ami nem BD akkor 6e-10e között már a DLDVDRW-lightscribe írókat vágják hozzád, és 30e körül már veszed a BD írót.

Ugyanez volt a monitoroknál is... eleinte horror összeget elkértek azokért az LCD-kért amiket ma már eladni sem mernének annyira szutykok. Ez az OLED tv ugyanez. Most aki villogni akar az megveszi, és majd a 3.-4. generáció környékén már az is megveheti aki hosszabb távra vesz készüléket. Nekem még most is egy 16:9es crt TV-m van, és a monitorom is csak egy 17"os 797MB-s samu crt. Erre szokták páran azt mondani hogy igénytelen vagyok. Én meg azt hogy itt legalább nincs utánhúzás, és a képminőség sem romlik ha más felbontásban futtatok valamit mint a natív. Bár már tervezem a cseréjét, de azért 7 év alatt sem jött elő semmi hiba a monitoromnál. Az ismerősöm meg aki LCD-t vett abban az időben már a 3. monitort használja... vajon ki járt jobban?