Szefmester#61
warezmentes multi nincs? Dehogyis nincs.. csak éppen hamachinak meg hasonlóknak hívják, és privát szervereknek.
Ezek a számok pedig !nagyon! becsapósak. Ahol lakom van a közelben egy konzolos bolt. Leszámítva a hipermarketet, és egy elektronikai áruházat, csak ez a kis garázsbolt van. Bemész mit látsz? játékplakátok mindenütt, egy vitrinben ott csücsül egy x360, egy wii, és egy ps3, a pulton ott figyel egy böszme képcsöves tévé, a pulton túl az eladó mögött pedig egy polc "tele" játékkal. (nem a gerincét látod, hanem enyhe takarással a borítót) Tegyük fel hogy mindent memorizálsz, és visszatérsz fél év múlva. A polc tartalma kb 20%ban változna és az újak is inkább az új címek közül kerülnek ki, bontott példányban (szóval valaki már halálra unta magát rajtuk). Ez ugye az EULA szerint már önmagában nem szép dolog. Ha én beviszem a megunt játékom akkor kis felárért kicseréli nekem egy választottra.
Ha meg úgy megyek be hogy venni akarok egy gépet, akkor ez a kérdés fogad.
-Új vagy használt?
-Jó a használt is nekem...
-Chippezett kell vagy gyári?
Ha meg újat veszel akkor egy kérdésedbe kerül és mondja is mennyiért módosítják a gépet. Ha pedig játékot is kérsz hozzá, akkor elővesz a pult alól 2 50es DVD tortát és annyit mond: Válogass.. 1500/db (ha jól emlékszem.. de lehet a DLDVD-k felárasak. Ha nincs neked tetsző a közel 100 lemezből akkor elédrak egy 4-5 oldalas listát (A4-es méret két oszlopban feltüntetve a cím) hogy ha innen választasz akkor két-három nap és meglesz ami kell neked.
PS3 warezt persze nem vállal hiszen azt úgymond mindenkinek magának kell megoldania a lemez másolhatatlansága miatt. De PS2, Wii, Xbox360 bármikor.
Chippelés, javítás, játékok töltése, csere-beréje.
Nah most ezek után ő jobb konzolos létére mint a szomszéd Pistike aki leszedi magának a legújabb nídforszpídet? Ő nem haszonszerzésből tette. Leszedte a RUN-t bénázással együtt végigjátszotta a sztorit 4-5 óra alatt (netto 2:17óra körül már befejezhető) majd törli az egészet és keres mást. Addig ez a fickó 1x letölti, 5 embernek eladja, majd azok ha megunták visszaviszik és kicserélik egy másikra.
Nah most azon az áron amit ő elkér egy egy másolt játékért, annyiért már a boltban is kaphatsz. Igaz nem a legfrissebbeket, de legalább eredeti. És mégis.. inkább hozzá mennek az emberek fizetni. Egy olyan embert ismerek akinek van X360a és PC-je is. Nah ő nem jár hozzá. Ő maga tölti le, ha meg megunta a játékot akkor fogja a lemezt és felragasztja a falra... Akinek PC-je van manapság, annak vélhetőleg van internete, ezért le tudja tölteni magának a kalóztartalmat. Egy konzolos többnyire azért konzolos, mert vagy nem ért a PC-hez, vagy nem akarja fejlesztgetni "állandóan", esetleg nincs neki PC-je mert ma már netezni bizonyos szinten a konzolokkal is tud. (abba ne menjünk bele hogy majdnem sírógörcsöt kaptam mire a haverom PS3-án felvettem a hasznos oldalakat a kedvenceknek. Meg úgy általában böngészni.. az hogy egy rakat weboldal meg sem jelenik normálisan mert nincs ez vagy az támogatva már más kérdés)