• viasz
    #13
    Megtiszteltelek, és végigolvastam az irományod. Azaz azt a szöveget, amit vélhetően valahonnan bemásoltál. Miből gondolom? E/1, T/1 váltogatás.

    Elöljáróban annyit, hogy csak elvétve nézem ezeket a valóság sókat, tehetségkutatókat, sőt egyáltalán TV műsort. De nem azért, mert úgy érzem elbutít, átprogramoz, hanem mert egyszerűen nem tetszik, vagy nem köt le. (Nem, nem a diszkoveri-natgeó-spektrum szentháromság srác vagyok, azokat sem nézem, csak ritkán.)

    Az ilyen összeesküvés elméletek legtöbbjéről az a véleményem, hogy egy szintén zseniálisan összeállított pszichológiai manipuláció, néphülyítő maszlag, amiben csak az ő mondandójukat igazoló dolgokat emelik ki, és áltudományos dolgokkal megpróbálják alátámasztani azt. Leginkább a továbbküldős "Bill Gates osztja vagyonát" c. levelekkel tudnám egy szinten emlegetni.

    Csak 1-2 cáfolat:
    - Persze, 100 kérdéses pszichológiai teszt. Egy 0-24-es megfigyelést X hónapon keresztül, több emberrel összezárva bizony nem egyszerű ép ésszel elviselni. Főleg, hogy meghatározott, nem éppen kellemes feladataik is vannak, amiket kötelesek megcsinálni. Ahhoz, hogy ne kelljen hetente szereplőket cserélni, bizony alaposan meg kell vizsgálni, hogy ki az, aki ezeket el tudja viselni. Emellett az is szempont, hogy ne egy unalmas embert válasszanak, hanem olyat, aki csinálja nekik a sót. Emellett lennie kell valami botrányos előéletnek, hogy lehessen cikkezni róla, kíváncsiak legyenek rá a nézők.

    - "Mindenki mindenkivel". Nos, erre konkrétan tudok egy ellenpéldát. Ha jól tudom, az előző sorozatban ennek szöges ellentétét sztárolták, miszerint az egyik srác, aki úgy ment be, hogy barátnője volt, a csábítás ellenére sem csalta meg kedvesét. SŐT tudomásom szerint voltak bent párok is, meg olyanok, akiknek van kint párjuk, és még senki sem szakított, és nem is csalta meg kedvesét. Nem egyszer azt mutogatták, hogy mennyire hiányzik a bent lévőknek a kint maradt szerelme, párja.

    - Csak egy maradhat pszichológia. Nézzük csak. Nekem olyan dolgok rémlenek, hogy akik a műsor sorén kiesnek, azokat mind vigasztalják, hogy nem kell aggódni, már úgy is ismert vagy, te már evvel is nyertél, ha jól használod az ismertséget, profitálhatsz belőle. SŐT! Az utolsó körben mikor kihirdetik a nyertest, rend szerint a többi döntős vigaszdíjat kap(lemezszerződést, vagy épp egy házimozi rendszert.)

    Jó dolog az összeesküvés elmélet, mert megnyugtatja az embert, és leveszi a válláról a felelősséget, hogy valójában ő nem tehet arról, hogy olyan az élete amilyen, hiszen mások("ŐK", valami misztikus csoport) irányítják azt.


    A viselkedés tanulással kapcsolatban egyetértünk, de ezt elvileg a korhatár karikákkal, és jó szülői neveléssel ki lehet védeni. Persze én is jobban örülnék, ha nem védekezni kellene, hanem odarángatni a gyereket, hogy pozitív példaképet lássanak egy normális műsorban. (Mert műsornak hívják, nem programnak. Nem véletlenül!)

    Na én is befejezem, mert ez is kezd elnyúlni, azt meg nem sokan szeretik olvasni. :))