• kvp
    #4
    Ez egy sima input keszulek, tehat mukodeset tekintve egy normal 3D-s digitalizalo tollhoz hasonlit. A hozza felhasznalt szoftver teljesen lenyegtelen. Az ilyeneket kellene kivaltania:
    http://microscribe.ghost3d.com/MicroScribe_Diagram.jpg
    A leonar3do hatranya a fenti megoldassal szemben, hogy nem mukodik tul jol takarasban, tehat amikor pl. egy szobor feluleten huzzuk vegig, digitalizalasi celbol. Viszont jo olyankor amikor nem fizikai targy bevitelehez, hanem virtualis targy eloallitasahoz hasznalja valaki. Viszont ahhoz meg eleg pontatlan, bar a kamerak felbontasanak novelesevel ez javithato.

    Otthoni felhasznalasra en egy wii-s taviranyitot javasolnek, kb. ugyanezt tudja de sokkal olcsobb, mivel nem 330 ezer forintba kerul, hanem kb. 10 ezer forintba es az eger helyett is jo. Bar ahhoz kulon kell megvenni a 3D-s rekesz szemuveget, de legalabb mukodik autosztereoszkopikus (szemuveg nelkuli) es passziv szemuveges (polarszuros) kijelzokkel is, sot meg 3d kepes tv-re is rakotheto. Arrol nem beszelve, hogy a szoftvervalasztas szabad es a wii kontrollere nem terheli a szamitogepet a pozicioszamitasokkal.