• bosco05 #29
    Én szeptember óta vagyok egy Defy boldog tulajdonosa, 1.1 GHz-n fut gond nélkül, ha nem nagyon csesztetem 3 napig is bírja az akksi, főzött rom van és így már nagyon gyors. Tény hogy kell egy kicsit buzerálni, de 40 000 ft-ból van egy olyan telefonom ami tudásban nem marad el az iPhonetól ami egy százassal drágább és sokkal korlátozottabb. Használom a flasht is, mert pár weboldalon még mindig elengedhetetlen, az appok nagyon rendben vannak. Fél évvel a telefon vásárlás előtt elkezdtem elolvasni a teszteket, minden ismerősöm kezéből legalább 5 percre kivettem az okostelefonját, a teljes palettát végignyomkodtam és meggyőződésem, hogy a Defynél jobb készüléket ár/érték arányban egyszerűen a mai napig nem lehet venni. Nem karcolódik, vízálló, gyors, az egyetlen baja, hogy 512 ram van benne (bár pont elég), giga ram azért elférne benne. Nem vagyok se android fan se apple ellenes, de szerintem utóbbinak nagyobb a füstje mint a lángja. Rengeteg barátomnak ment tönkre az iPhoneja, láttam meghalni minimum 4 készüléket, nem állítom, hogy más nem megy tönkre, de az iPhone egyáltalán nem olyan megbízható mint aminek be van állítva. Én azóta is elégedett vagyok a telefonommal és semmi pénzért nem cserélném el semmi másra. Ez az Android vs. Apple harc a fórumozók között pedig egyszerűen nevetséges. Mindenki azt vegye amit jónak gondol, mindenkinél mások az érvek. Ha valaki csajozni akar telefonnal, vagy a spanok közt nagynak tűnni akkor iPhonet kell venni, mert most az a menő... Az iOS tulajok min 75%-a ezzel rajozik az én tapasztalatom szerint, nagyon kevesen vesznek ilyet azért, mert ezt látják a legjobbnak... Az Androidos telefonok nagy része rakás szar, ezt viszont állítom, gyenge hardverre húznak fel egy olyan rendszert, aminek van hardverigénye. Ez átverés ugyebár, mert beadják, hogy ilyen jó meg olyan jó, aztán akad, meg kifagy. Ez nem az Android fejlesztők hibája, hanem a gyártóké és ez az amire az iOS userek szoktak újjal mutogatni, hogy az Android az "milyen szar má". Szóval jó lenne, ha mindenki tájékozódna mielőtt vásárol meg mutogat a másikra, mert a vásárlók 90%-a át van verve csak nem tud róla. Az átlagember azt veszi amit elé tesznek, ezután vannak a fanboyok legyen az apple vagy android vagy akármi és aztán vannak az olyanok mint én, akik tudják mire kell a készülék, utánajárnak melyik tudja, aztán kiválasztják azt a minőségi terméket, ami még megfizethető és megéri az árát. Nem magamat akarom naggyá tenni, mert sok ilyen ember van és ha dúsgazdag lennék nyilván nem is jártam volna ennyire utána, de tény, hogy a vásárlók nevű torta diagramban a hozzám hasonlók teszik ki a legkisebb szeletet... Örülök, hogy az Android sikeres, ez tény, de nem szomorkodom ha az iOS is az, hiszen mi okom lenne rá? Így fejlődik a világ. A verseny az ami előre viszi az egészet...