• mrzed001
    hát ha mindenki befizetné becsületesen máris lehetne kb felezni az adókat
    Érdekes, hogy azért nagyrészt befizetik, és mégis az adók csak fentebb és fentebb mennek ...
    Tudod, a prést addig szokás nyomni, amíg veszélyes nem lesz hogy elnyíródik a csavar, azaz az állam annyit lop az emberek zsebéből, amennyit mer a nélkül, hogy egy lázadást, forradalmat robbantana ki önmaga ellen.

MO-nak semmilye nincs, se ásványkincse, se tőkéje
    Ismét hatalmas tévedésben vagy. Nincs IPARUNK. Miért? Mert az elvtársak fillérekért eladták pölö a franciáknak, osztrákoknak, akik nem termelni, hanem csak piacot akartak venni, így első dolguk volt LEBONTANI.
    Így járt a papír, és a cukorgyártás is. Nagyhatalom voltunk, exportáltunk dögivel, most meg importra szorulunk (tehát a náluk drága munkaerővel előállított drágább termékek behozására, ezzel ők eltartására ... rabszolgasors)

de ez is a mi hibánk, vajon hány felháborodott lakossági levél ment a képviselőknek ilyen ügyekben, ha mondjuk lenne 1 milliós tüntetés ilyenek miatt akkor kicsit más lenne a képlet
    Tévedsz. Diktatúra van. Aki tüntetni mer, az pedig "csőcselék" (vízágyú, könnygáz, botozás, ... előállítás, előzetes és megalázás vár rá), és számíthat rá hogy a munkahelyén a felmondólevél várja.

"De nekem az az elméletem, hogy aki 50k-t felvesz zsebbe az ha odakerülne 1 milliárdot is simán csalna"
    Szerintem meg álomvilágban élsz. Ha az a tét, hogy holnap ENNI tudsz adni a gyerekeidnek, vagy kikapcsolják a gázt-fűtést, két kézzel fogsz kapni a fekete 50-es után. Nem kapzsiságból, hanem kényszerből. Márpedig az ország nagy részén ez a helyzet. Látogass le az alföldre, és csodálkozz, hogy mekkorák a fizetések.

"szóval nem sok különbség van a politikusok és az adócsalók között"
    Az egyik a luxusért és a hatalomért teszi, a másik a megélhetésért és a családja túlélésért küzd. Ez utóbbit mélyen tisztelem, és egy rossz szót nem szólnék ellene. Az elsőt viszont kerékbe töretném, illetve bevezetném a kínai módszert az állami pénzből sikkasztók büntetésére (golyó).

"csak az egyikbe néhány ezren vannak a másikban néhány millióan"
    Néhány millióan összesen nem dolgoznak az országban barátocskám.
    Van talán 1-1,3 millió nem állami szférában dolgozó ember (aki ÉRTÉKET TERMEL, relatív BEFIZETŐ), meg van 0,7 millió (kiszervezésekkel együtt valósan kb 1,2 millió) közpénzből élő ember, aki relatív KIVEVŐ a költségvetésből.
    Szerintem ideje lenne elkezdeni tisztelni és megbecsülni a relatív befizetőket.