• lipovics
  #17
  Elmondom neked, mert nagyon korlátolt vagy!
  Szajkózod a lopás, lopás baromságot.

  Tegyük fel, hogy az ember szeretne venni egy Windows 7-t. Keressen mondjuk minimálbért. A magyar minimálbér nettó 352 Forint óránként.
  Vegyük hozzá az angol minimálbért, az nettó 5 Font óránként.

  A Windows 7 ára ugyan annyi, mint itt vagy olcsóbb. Legyen mondjuk 30.000 Forint és 83 Font. A magyar dolgozónak 85 órát kell érte dolgoznia, míg az angolnak 17-et.
  Mivel a szoftvereknek nem szabnak helyi árakat (pedig nyugodtan megtehetnék, mivel a pakisztáni windows nem lenne kelendő nálunk...), ezért az "ellopásukat" nem tudom elítélni.
  Kiegyenlíti a jövedelem viszonyokat.

  Majd amikor a magyar munkásnak is annyit kell dolgoznia egy-egy informatikai termékért, mint a fejlett országoknak, akkor majd én is lopásként fogok tekinteni rá. Szerintem az árazás a lopás és kizsákmányolás.

  Lehet beszélgetni jogokról meg ácsokról, de az igazság az: ma már versenyképtelen vagy a munkaerő piacon, ha nem rendelkezel kész informatikai ismeretekkel, a cégek nem érnek rá oktatni téged.

  És igen, amit most ingyen letölt és használja, azt nem venné meg boltban. Akkor játék helyett elmenne bandázni vagy focizni vagy elő venne egy könyvet.

  Amikor én voltam fiatal, nem volt pénzem zenét venni, ezért mindig hallgattam a rádiót és felvettem kazettára a kedvenc számaimat. Ennyi, a többi csak mese az elmaradt haszonról.